Ето го преобразеното общежитие в Пловдив, на което могат да завидят доста хотели!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
09:14 / 18.05.2017
17618
Бивши и настоящи студенти от
МУ - Пловдив:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Ръководството на Медицинския университет в Пловдив и представители на администрацията на район "Западен" вчера откриха официално изцяло реновираното студентско общежитие "Блок-2" на улица "Царевец" 2. Така на практика учебното заведение завършва цялостния ремонт на базата си, след като преди две години обнови изцяло и "Блок-1" с прилежащия към него стол.

Общежитието е на 14 етажа с общо 266 жилищни стаи за по двама, като всяка стая е с площ 25 кв.м. и със самостоятелен санитарен възел. Общежитието разполага и с 15 стаи за обслужващ персонал. Подготвен персонал ще поддържа отлична хигиена и всички възникнали повреди ще се отстраняват бързо от квалифицирани техници. Общежитието е за 503 студенти, като условията в него са изключително добри. То е санирано отвън с изолация и е сменена дограмата с ПВЦ. Основно ремонтирани са всички стаи и общи части. Подменени са ВиК и ел. инсталации, подовите настилки и осветлението.

Изградени са пожароизвестяваща система, система за видеонаблюдение и система за интернет достъп до всяка стая. Монтирана е и съвременна домофонна система, осигуряваща връзка от портала до всяка стая. Общежитието се охранява денонощно от охранителна фирма. На разположение са достатъчен брой съвременни професионални перални и сушилни машини, работещи с жетони и удовлетворяващи напълно нуждите и изискванията на студентите.

Всяка стая е обзаведена с нови функционални мебели. Общежитието се отоплява от ТЕЦ. На входа на общежитието е инсталирана система за контролиран достъп посредством магнитни карти. Съществуващите 4 стари амортизирани асансьора са сменени с нови отговарящи на всички съвременни стандарти. Подмяната на асансьорите реши един голям проблем с безопасността и направи удобен бърз достъп до всички стаи на 14-етажното общежитие.

"Всичко е направено с основна и единствена цел - да се създадат оптимално добри битови условия за студентите от Университета", съобщиха от ръководството на МУ-Пловдив.Общата стойност на инвестицията за ремонта и подмяната на асансьорите е около 4 милиона лева и е изцяло със собствени средства на Медицински университет - Пловдив.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).