Емоционален ден за две пловдивски болници

Автор: Мариана Панчева
Коментари (0)
19:32 / 14.09.2017
5757
Вливането на МБАЛ "Св. Мина" в МБАЛ "Св. Пантелеймон" е чисто юридическо. Това заяви кметът Иван Тотев, след като Пловдивският общински съвет окончателно одобри решението след близо едногодишна сага, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"В никакъв случай не говорим за физическо вливане. Ние не местим отделения, не местим хора. Самото юридическо сливане пък ни е необходимо, за да може да стартираме оздравителна програма, която върви заедно с инвестиционна такава. Другият ни ангажимент е изготвяне на план за конкретни дейности за подобряване състоянието на сградата. Това са все неща, които ще направим и е добре да има човек, припознат от колектива на "Св. Мина", коментира Тотев, визирайки предложението, направено в залата, д-р Цветан Деведжиев да бъде назначен за зам.-директор на обединеното болнично заведение, за да отговаря за сградата на ул. "Иван Вазов". 

Самият Деведжиев обаче контрира, че не желае подобно назначение, а и едва ли би се сработил с д-р Петко Недев - управител на МБАЛ "Св. Пантелеймон". Д-р Недев пък се пошегува, че са ги поставили в положението на уреден брак: "Казват ни с колегата "Вие ще се вземете", а ние не може да кажем нищо".

"Имаме двама специалисти, ерудирани хора, изненадан съм, че не могат да работят заедно, но днес е емоционален ден. Още другата седмица ще ги извикам на кафе и ще си поговорим", заяви по този въпрос кметът Тотев. "Отдавам го на емоциите. Аз съм по средата - искам всички да са доволни, болницата да съществува, да запазим сградата, да запазим хората, не искам да слушам как има 30 оставки", коментира още той.

Виж коментарите (0)

Още по темата (66):
08.09.2023 Разрешиха на МБАЛ "Св. Мина" да купи нова апаратура
22.08.2023 Голяма болница в Пловдив си търси лекари
09.12.2022 Мария Горева спечели конкурса за управител на МБАЛ "Св. Мина"
25.10.2022 Голяма болница в Пловдив си търси шеф
04.08.2022 Концерт в подкрепа на МБАЛ "Свети Мина" 
02.08.2022 Още пари за пловдивска болница
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).