Емилия Масларова откри втората годишна среща „Възрастните хора – живот с бъдеще"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:34 / 11.10.2008
1753
Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова откри втората поредна годишна срещна с международно участие „Възрастните хора - живот с бъдеще", организирана от Министерство на труда и социалната политика и фондация „Хасуми -България", която се провежда в Пловдив.

Специален гост е водещият учен в световен мащаб проф. Д-р Кеничиро Хасуми - председател на Шукокай Инк и основател на международна изследователска фондация, чиято основна цел е борбата с онкологичните и имунологичните заболявания. Срещата в България се провежда под патронажа академик Благовест Сендов - посланик на България в Япония.

Приветствие към участниците поднесе народният представител д-р Хасан Адемов, председател на парламентарната комисия по труда и социалната политика. „По дефиниция правителствата винаги са длъжници на хората от третата възраст", посочи Адемов. Проф. Николай Черноземски, директор на международната изследователска фондация, отбеляза, че първото Народно събрание, което излезе с декларация за борба с рака, е 40-то Народно събрание.

„Гордост за нас е, че втората страна след САЩ, в която международната изследователска фондация има свое представителство, е България", се казва в поздравителния адрес, изпратен от академик Сендов.

Приветствено писмо по повод днешния форум бе прочетено и от името на президента Георги Първанов.

Източник: агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).