Дюнерджията, опитал да изнасили жена си: Донесе един сатър и ми каза "Довърши ме"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:39 / 23.12.2022
83723
43-годишният дюнерджия Ресул Салимов, който на 14 декември беше настанен в Психодиспансера в Пловдив след сигнал, че е набил жена си Сюзан и се е опитал да я изнасили пред двете им деца, се страхувал, че тя ще го отрови. "Искам да се провери дали не ни е слагала нещо в храната, понякога нещо като огън ме гори, толкова съм силен, друг път съм отпаднал", обясни Салимов пред "24 часа". Той беше доведен в Районния съд в Пловдив по искане за принудително настаняване за лечение в Центъра за психично здраве. 

Салимов отрече да е удрял и да е пробвал да посегне сексуално на Сюзан. "Скарахме се, защото на едното дете му течеше кръв от носа, а тя му слагаше едни черни капки, за да прикрие това. Не се грижеше добре за децата. Тогава тя ми донесе един сатър и ми каза: Довърши ме. Аз го хвърлих през терасата", разказа Салимов в съда.

Той отрече да има психични проблеми и да е подписвал декларация за информирано съгласие за настаняването си в здравното заведение. Според адвокатката му Таня Чечкова той е държан там от 14 декември досега напълно незаконно. Тя е подала сигнал в прокуратурата за това. 

Психиатърът д-р Маргарита Панова обаче описа поведението му като психотично и с признаци на шизофрения. "5-годишната му дъщеря Мелиз е с детска церебрална парализа, но той смята, че детето е здраво, и го карал да ходи без ортезите. Поведението му е опасно за децата", заяви тя. "Детето е здраво, аз подозирам, че Сюзан точи касата, като говори за церебрална парализа. Сигурно върши измами и с кутии за дарения, намирам много монети в колата, откъде ги има", каза Салимов.

Съдът назначи съдебно-психиатрична експертиза, която да установи състоянието на мъжа. Тя трябва да бъде направена в Психодиспансера. Адвокат Таня Чечкова обаче веднага е обжалвала определението за това и обясни пред "24 часа", че оспорването спира изпълнението и Салимов няма да се връща в здравното заведение. Според нея клиентът й няма да прави опит да се върне в семейното жилище и ще отседне при близки.

Виж коментарите (0)

Още по темата (2):
16.01.2023 Стана ясно коя е жената на дюнерджията, опитал да я изнасили пред децата
им
17.12.2022 Дюнерджия е пловдивчанинът, опитал да изнасили жена си пред двете им деца
Още новини от Новини от Пловдив:
Тихомълком пуснаха новоасфалтираната улица "Д-р Георги Странски" ...
Изненади в листата на ГЕРБ - Пловдив за изборите на 9 юни
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Вълна от негодувание заради обява за продажба на къща за 100 000 ...
Доброволец от "Пловдив 112" търси помощ за сина си


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).