Дянков: Пловдив е сред градовете с най-висока заетост и заплати

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (39)
14:44 / 07.10.2012
7666
Има икономическа логика в идеята в отделните региони на страната минималната работна заплата да е различна, каза финансовият министър Симеон Дянков. Предложението, което според него е дошло на разговори в Тристранния съвет, е в региони с висока безработица и свит поминък минималната работна заплата да е по-ниска, а в центрове с висока заетост като София, Пловдив, Бургас и другаде - по-висока. БСК подкрепи идеята с корекцията минималната дзаплата да остане там, където държавата е работодател. КНСБ не приема предложението с аргумента, че минималното ниво на заплащане има защитен характер и е свързано с официалното ниво на бедността.

Факт е,че и сега заплащането в различните региони е различно, коментира темата Петър Ганев от Института за пазарна икономика. Според него по тази логика трябва да се направи и диференциация на осигурителните прагове по региони. Все пак той не очаква да се получи нещо от идеята.

Да има различен размер на минималната работна заплата, но не по региони, а по браншове, предлага Добрина Проданова, председател на Търговско-промишлената камара Пловдив. Определянето на различна по региони минимална работна заплата би трябвало да е подчинено на конкретна цел, свързана с икономическата политика на правителството за развитие на отделните области на страната, обясни Добрина Проданова.

Източник: радио Пловдив


Виж коментарите (39)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).