Два автомобила на EVN изгоряха, от дружеството твърдят, че палежът е умишлен

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (157)
11:21 / 10.02.2013
35807
Два служебни автомобила на EVN са изгоряли тази нощ. Те са били паркирани в близост до централата на ул."Ген. Заимов" в Пловдив. От дружеството твърдят, че става въпрос за умишлен палеж. Ето и тяхното становище по темата:

EVN България остро осъжда подпалването на два служебни автомобила на дружеството в ранните часове на 10 февруари като акт на посегателство срещу обществения ред

ЕVN България изразява острото си възмущение и осъжда вандалския акт на подпалване на два служебни автомобила на дружеството пред централата му в гр. Пловдив. Двата автомобила, намиращи се в непосредствена близост до сградата на дружеството и на метри от двора на близката детска градина, бяха подпалени днес, час и половина след полунощ от маскирани лица. Записите от охранителните камери вече са предоставени на органите на полицията като дружеството оказва пълно съдействие на разследващите органи за бързото установяване на обстоятелствата.

‘'Тази нощ вандалският акт беше насочен не само срещу собственост на дружеството, но и срещу всички наши сътрудници в цяла Югоизточна България, които са отговорни за осигуряване на качествено снабдяване и обслужване на над 1.5 млн. клиенти. Този акт на практика постави под заплаха живота и на всеки, който би могъл да се намира наблизо по време на извършването му, на пожарникарите, които трябваше да изгасят огъня, на служителите на полицията, които осигуряваха мястото след това. Това е акт, извършен в центъра на втория по големина град в България, близо до детска градина от маскирани и очевидно добре организирани лица, което ние остро осъждаме'' заяви Йорг Золфелнер, председател на управителния съвет на EVN България.

‘'Искаме да благодарим за професионалната намеса на пожарникарите, които локализираха и погасиха пожара по начин, който да не доведе до повече поражения и последици в центъра на гр. Пловдив'', добави г-н Золфелнер.

Виж коментарите (157)

Още по темата (271):
26.06.2020 EVN с важно съобщение, свързано с новите цени на тока
03.03.2020 Обосновано ли е предстоящото увеличение на цените на тока?
18.01.2020 Култовият пловдивчанин Дядя Ваня се завърна, обясни смисъла на живота
10.04.2019 Цената на тока скача от юли
28.02.2019 Наглост! EVN иска нови цени на тока и парното от 1 юли!
02.07.2018 Вижте новите по-високи цени на тока и топлата вода в Пловдив!
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).