Доставчикът на канадските тролейбуси "Си Импекс - България": За шменти капелите в бизнеса

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (13)
09:46 / 29.03.2010
6957
Продължава сагата около канадските тролейбуси, които след около три и половина месеца престой на Бургаското пристанище са изправени пред перспективата да бъдат одържавени. Все още нямат край и взаимните обвинения кой крив - кой прав между фирмата доставчик "Си Импекс - България" и поръчителя "Транс Сити", ангажиран чрез призатизационния договор за "Градския транспорт" да възроди пловдивския електротранспорт. След последните публикации по темата от четвъртък, в Plovdiv24.bg бе получено отворено писмо от "Си Импекс - България" с тема, определена от тях - "За шменти капелите в бизнеса!": 

"Си Импекс - България" ООД е търговско дружество, регистрирано по търговския закон на Република България. Основните направление на нашата дейност са търговия, консултантска дейност и трасфер на иновационни решения в различни сектори на икономиката.

След като бяхме настоятелно помолени за съдействие при намирането и закупуването на тролейбуси втора употреба от фирма "Транс Сити" АД, екипът на фирмата ни работи усърдно в продължение на повече от половин година за постигане на договорените условия по доставката на въпросните тролейбуси. Необходимостта от закупуването на транспортните средства беше развитието на екологичния транспорт на град Пловдив от приватизатора на "Градско транспорт" фирма "Транс Сити" АД.

Благодарение на отличните контакти и уважението, с което се ползва името на фирмата ни в Канада, стана възможно договарянето, закупуването и доставянето на 28 /двайсет и осем/ тролейбуса от град Едмънтън - Канада, до пристанище Бургас. Фирма "Транс Сити" АД, представлявана от г-н Ангел Батаклиев, нееднократно в процеса на сделката променяше условията на първоначалния договор за покупка, като по този начин поставяше на изпитание неговото изпълнение. Въпреки трудностите в комуникацията ни, произтичащи от постоянното сменяне на лицата за предоговаряне и бавене на необходимите договорени парични средства за предвижване на сделката, екипът на "Си Импекс - България" ООД успя да изпълни ангажиментите си по закупуването и транспортирането на договорените тролейбуси до пристанище Бургас. 

Необяснимо за нас е поведението на контрагента по договора фирма "Транс Сити" АД както преди, така и след пристигането на тролейбусите до България! Обвиненията, че г-н Батаклиев се чувства измамен и няма да позволи някой да богатее на негов гръб, са смехотворни и имат за цел да уронят търговската ни репутация както в България, така и зад океана.

Шокирани сме и то започналата кореспонденция между "Транс Сити" АД и общината на гр. Едмънтън - Канада. Изпратеното от г-н Батаклиев писмо въвежда в заблуда нашите контрагенти, а неиздържаният му езиков, смислен и абсурден стил и съдържание, поставят под въпрос капацитета на българския бизнес и уронват доброто име на България, което сме създали с много работа и коректно отношение!

След като усетихме некоректното отношение по сделката, многократно сме изразявали готовността си да възстановим платените суми от "Транс Сити" АД по сделката до момента, но от там ни уверяваха, че тролейбусите са им необходими и ще довършим започнатото. Добрите им намерения не намират подкрепа  в тяхното поведение. Притеснени сме от развитието на събитията и от реалната опасност от одържавяване на тролейбусите. Заведено е дело против нашата фирма от г-н Батаклиев и тролейбусите са запорирани в пристанището. В условията на тези обстоятелства да се иска да си му ги докараме до Пловдив е меко казано Гавра, както с обществото, така и с институциите, които е ангажирал в този процес.

Не прави чест, от висотата на общественото положение, което му е гласувано, да демонстрира такова медийно поведение, опитвайки се системно да манипулира и деизнформира обществото по въпроси, свързани с хода и състоянието на сделката ни. "Си Импекс - България" ООД разполага с неопровержими доказателства за всички твърдения и позиции, които описва и заема с настоящото отворено писмо!"


Виж коментарите (13)

Още по темата (159):
28.09.2022 Пловдивчанин заплаши с неподчинение заради някои проблеми в града ни
01.07.2022 Страшно задръстване на Сточна гара
25.04.2022 Страшна опасност в Пловдив виси над главите на хиляди шофьори и
пешеходци
22.10.2021 Демонтират тролейбусни жици по "Цариградско шосе", шофьори и пешеходци да внимават
21.10.2021 Демонтират тролейбусни жици по "Цариградско шосе", шофьори и пешеходци да внимават
20.08.2021 Затвориха част от бул. "Шести септември" заради паднали жици
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).