"Домашен социален патронаж" в Пловдив с три нови буса

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:29 / 16.05.2018
7049
За нуждите на трудноподвижните, на хората с ТЕЛК-ови решения, които ползват социалната услуга "домашен социален патронаж", местната администрация осигури три нови товарни буса. Зам.-кметът по спорт и социални политики Георги Титюков представи трите коли, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Смея да твърдя, че хората са доволни от услугата, няма текучество, няма отказали се освен по естествени причини. Има и чакащи за услугата - около 50 души. Старите бусове бяха 25,27-годишни, морално остарели. Общо бусовете за домашен патронаж са 6, подменяме половината от подвижния състав. Новите бусове са закупени след обществена поръчка. Смятам, че новите бусове ще допринесат за по-качественото и навременно доставяне на храната", разказа зам.-кметът.

Стойността на поръчката е 139 хил. лева за трите буса с включено ДДС. Към момета 400 души е обхватът на услугата, не се предвижда да бъде разширен. Около 50 души има чакащи. Потребителите заплащат такса около 60% от пенсията или около 80 лева. Таксата варира в зависимост дали се ползва и социален работник, който подпомага с грижи потребителите.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).