Долев с ултиматум към мобилните оператори

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (16)
10:30 / 14.11.2010
4110
"Битката тепърва започва. Това е една война, която те /мобилните оператори/ започнаха и ще си я получат по всички правила на военното изкуство. Ние имаме и други ходове. Ще махаме антените една по една и не както те искат ние да доказваме, че били вредни, а те ще доказват, че имат хигиенно-защитни зони съгласно наредба №9 и съгласно наредба №21. Те това го нямат за нито една антена в град Пловдив. Така, на практика ние тези антени ще ги демонтираме по един чисто административен път, където съдът за щастие няма много поле за маневриране. Мога да ви го гарантирам!", това заяви в предаването на БНТ-Пловдив "Местно време" заместник-кметът на община Пловив Александър Долев в разговора с директора корпоративна политика на един от мобилните оператори Ясен Гуев. " Поставям ви ултиматум - имате една седмица. Махнете доброволно тези 99 вредни антени, ще ви кажем къде да ги поставите, но няма да бъдат до болници, училища, детски грдини, до жилищата на хората. Направете го доброволно, сперете делата и можем да се разберем! Не го ли направите, ще ги премахнем всичките тези 99 антени - ако трябва една по една, ако трябва групово... и то, по една чисто административна процедура по ЗУТ, където съдът няма да ви помага на вас!", заяви Александър Долев.

"Не става въпрос за поставяне на ултиматуми. Става въпрос за закони и стандарти, които са наложени от Европейския съюз и другото, за което става въпрос - за заключения, които са доказани научно - ако същестува проблем за здравето на хората, естествено ще трябва да се предприемат мерки. Истината е, че такива мерки няма предприети никъде/по света/. Има позоваване на източници, които никой не може да каже, че са научни и може да им се вярва", заяви Ясен Гуев. Той обясни, че има стандарти, които се спазват. Ясен Гуев обясни, че според него имало два начина "да се докаже дали има вредни излъчвания" - да се "види дали има увеличение на даден вид заболяване в дадено населено място, където има такова лъчение" или по научен път да се докаже, че има връзка, но досега нито едно от тези неща не било факт.


Виж коментарите (16)

Още по темата (2):
15.10.2011 Долев маха незабавно антените на мобилните оператори от библиотеката
29.12.2009 Общината готова да търси с пеленгатори вредните излъчватели
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивски учен с рекорден брой награди "Питагор"
Пригответе си поне 60 лева, ако искате да ги гледате на живо в Пл...
Почина Христо Баев
Синът на загинала заместник-директорка очаква справедливост
Процесуални пречки спънаха делото за убийството в Скутаре
Отложиха затварянето на кръстовище в южната част на Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).