Дойчин Ангелов: Оставям летището в много добро състояние

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
11:03 / 09.09.2013
4031
"Оставям "Летище Пловдив" в много добро състояние. Тръгвам си спокоен и удовлетворен след 20-годишна работа на летището". Това заяви доскорошният директор на летище "Пловдив" Дойчин Ангелов, след като в четвъртък следобед получи протоколно решение от транспортния министър, с което се сменят двама членове на Съвета на директорите. 

Едно от сериозните неща, които успя да свърши Ангелов, е откриването на целогодишни редовни линии за първи път в историята на летището. В момента функционират три редовни полета всяка седмица от Лондон до Пловдив и обратно и два полета от Франкфурт до Пловдив и обратно. 

За 2012 година през пловдивския аеропорт са преминали над 90 хиляди пътници. Общо от стартирането на първата редовна линия през 2010 година досега са минали над 180 хиляди пътници. Пловдивчани и хората от региона разбраха, че има международно летище и къде се намира то. 

"Това, което е положено като основа за откриване на бъдещи редовни линии, в скоро време би трябвало да се довърши. В този период се създаде и Фондът за развитие на летище "Пловдив", в който има огромен потенциал и очаквам той също да бъде реализиран", коментира още Ангелов. 

Поставиха се основите и за създаване на подобни фондове и извън България. Дойчин Ангелов активно работеше с българи от Кипър и Испания, както и с бизнеса от Германия. Той водеше активни разговори и за откриването на редовни въздушни линии до Истанбул и Бурса. 

"Летище Пловдив" към настоящия момент е финансово стабилно дружество с много добра структура, в част от която е въведен стандарт ISO, както и атестационна система за оценка на качеството на труда. 

"Всички тези факти предпоставят едно много добро успешно последващо развитие, което се надявам, че колегите от новото ръководство ще успеят да доразвият. Единственото, за което съжалявам е, че за изминалия период въпреки усилията ми, не успяхме да повишим заплатите на персонала, но за сметка на това в дружеството не е имало съкращения и нарушаване на структурата и функциите му, както и намаляване на заплатите, каквото наблюдавахме на много места", коментира още Дойчин Ангелов


Виж коментарите (1)

Още по темата (471):
26.04.2024 Започна проектирането на жп гара до летище "Пловдив"  
24.04.2024 Полети до три нови дестинации може да има скоро от летище "Пловдив"
17.04.2024 Полети до Рим и Милано от Пловдив?
14.04.2024 Искат директни полети Виена-Пловдив, по подобие на дестинация Лондон
12.04.2024 Това ли е истината за летище "Пловдив"? София не иска конкуренция?
06.04.2024 Започват преговори за авиолиния от Виена до Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).