Доброволците от Пловдив с демонстрации на празника си

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:20 / 05.12.2014
2076
На 5 декември е Международният ден на доброволеца. Доброволното Формирование "Пловдив112" беше официално учредено точно преди една година, когато кметът Иван Тотев връчи официалните документи, карти и значки след завършване на първоначалния курс на обучение. 

За една година пловдивските доброволци участваха в акции във Варна, Мизия, Димитровград, Марково, Китен, Съединение и др.

Всеки месец се провеждат специализирани обучения за всички членове на отряда, а през октомври месец част от формированието завърши два специализирани модула в Националния учебен център за реакция при бедствия и аварии в Монтана.

В рамките на немския коледен базар ДФ "Пловдив112" разполага с къщичка, която е оборудвана с предмети, свързани с дейността им. 

Там смелите мъже и жени разказват за своята дейност и раздават информационни материали за оказване на първа помощ, реакция при различни бедствия и други.

В къщичката има и кутия за дарения, които ще бъдат използвани за закупуване на оборудване.

Заповядайте днес - 05.12.2014, от 11.00 часа пред Община Пловдив. На демонстрациите ще присъства заместник-кметът по обществен ред и транспорт Александър Държиков.

В 14:30 часа доброволците съвместно с техни колеги от 1-ва Пожарна ще проведат демонстрация пред деца от дом "Олга Скобелева".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Адвокатката на Караджов: Предполагаме, че има оръжие и заплашва, ...
Домът на бившия полицай Венцеслав Караджов е блокиран от полиция,...
Експолицаят Караджов, осъден на доживотен затвор се е барикадирал...
Кметът на Пловдив ще посрещне Стефка Костадинова
Кметът на Пловдив: При 200 км/ч е невъзможно
Отцепиха част от Цар Симеоновата градина!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).