Доброволци показват забележителностите на Пловдив на туристи

Автор: Мария Морунова
Коментари (3)
16:41 / 08.01.2014
3952
Ученици и студенти показват забележителностите на Пловдив на англоговорящи туристи, видя Plovdiv24.bg.

Репортер на сайта разговаря с Мелина, ученичка от ЕГ "Пловдив" (бившата Английска гимназия) и един от гидовете. Тя разказа, че тези туристически обиколки се правят абсолютно всеки ден. В 14.00 часа пред пощата в града под тепетата младежите с табелка с надпис "Free Plovdiv tour" очакват любопитните туристи. В обиколката са включени 24 обекта, сред които Градската градина, Небет тепе със Стария град, паметници и интересни сгради.

"Това са туристи, които не знаят много за Пловдив. Обикновено нямат и много големи очаквания за града. Но след всяка разходка, по време на която се запознават с забележителностите, остават очаровани", разказа ученичката.

Мелина разказа също, че организатор на тези разходки е неправителствената организация "Сдружение 365". Момичето и всички други младежи правят тези туристически разходки на доброволни начала, не получават заплащане от неправителствената организация. Всеки турист обаче има възможност да направи дарение. Също така не са редки случаите, в които туристи канят гидовете си на заведение в знак на благодарност.

Към момента тези безплатни за туристите обиколки се правят само на английски език. Има идея да започнат да се осъществяват и на испански. В момента проектът "Free Plovdiv tour" провежда и кампания за набиране на нови гидове, като се надява да обхване и студенти по туризъм. За тях пък тези обиколки ще са от полза за CV-то им.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).