Дискусия за будителите ще се проведе днес в Тракарт

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:55 / 01.11.2008
751
Дискусия за будителите народни ще се проведе днес от 11 часа в културен център Тракарт. Ще се отдаде почит на личностите, посветили живота си активно да популяризират знанието за националната история, майчиния език, вярата и родната култура. Ще бъдат търсени отговорите на въпроси, свързани с понятия като толерантност, разбирателство или в каква степен междукултурното взаимодействие е потребност на средностатистическия европейски гражданин и има ли това взаимодействие практични измерения.

Ще се изправи ли Европа срещу себе си и ще потърси ли ефективен метод да се научи да живее със своята обединено-разединена същност? Има ли и днес будители? Кои са те и по какъв начин са докоснали душата ни и са ни вдъхновили, защото само действието е признак за будност, останалото, колкото и да е умно, красиво и възвишено е живот в просъница. По тези и други въпроси в абсидата на античната сграда "Ейрене" ще дискутират Ваклуш Толев, Тодор Радев, Петър Граматиков, Лука Станчев, Димитър Атанасов, Иван Кирков, Йордан Детев, Ангел Личков, Георги Петров, Божана Апостолова, Стойо Вартоломеев, Жорж Трак и др.

На 7 ноември продължение на дискусията и представяне на книгата на Стефан Гайд "Тракийската Библия Бесика разкрита".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...
Сигнал: Препятствие пред мол "Пловдив"!
Стотици хора навсякъде по центъра на Пловдив, опашки се извиха на...
Помощникът на Николай Пловдивски с голям шанс да стане сливенски ...
Лекарите, озовали се първи на "Руски": Един час не можехме да вид...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).