Девет от най-награждаваните архитектурни студиa в Европа идват в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:52 / 04.11.2013
1382
Девет от най-награждаваните архитектурни студиa в Европа ще участват във Форума на шестото издание на Sofia Architecture Week. Тази година фестивалът ще се проведе в Пловдив между 22-и ноември и 1-и декември. Лекциите и презентациите на международните студиа ще се проведат в Дома на културата във финалния уикенд на фестивала (30.11-1.12). Това е единствената част на SAW 2013 с платен достъп.

Програмата на форума включва участия от Великобритания, Испания, Унгария (2), Холандия Чехия, Норвегия, Австрия, Италия. Сред тях са Amin Taha Architects, които спечелиха конкурса за Метростанция 20 в София през 2012 г.; холандското UNStudio, автор на Музея на Mercedes-Benz в Щутгарт; както и норвежкото Atelier Oslo със седем първи международни награди. 

За пръв път в България, в рамките на Форума, ще бъде представена книгата на австриеца Михаел Цинганел за курортната соцархитектура в България и Хърватска - Holiday after the Fall. Сред гостите e и носителят на специалната награда на престижния Grand Prix d'Urbanisme - италианецът Бернардо Секи.

Съдържанието на фестивала е разпределено в основна програма в Пловдив и паралелна - в София. Всички формати в събитието, с изключение на Форума на 30-и ноември и 1-и декември, са безплатни. Цените на билетите за двата дни са 25 лв. - за студенти от всички специалности и университети, и 40 лв. редовна цена. Организаторите предлагат специални пакети от билет за форума + нощувка с три възможности за избор на хотел, които за студенти започват от 39 лв с включена една нощувка.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).