"Детска китка" се завърна с четири награди от международен хоров фестивал

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
13:58 / 14.06.2017
2503
Хор "Детска китка" при ЦПЛР - ОДК Пловдив с диригент Яна Делирадева и пианист Соня Запрянова се завърна с четири награди от VII-я Международен хоров фестивал "Черноморски звуци", който се проведе в Балчик от 7 до 11 юни.

В основната конкурсна програма "Детска китка" спечели I място и парична премия в категория "Детски и младежки хорове" - награда, която пловдивският хор раздели с хор "Перпетум мобиле" от Литва. Освен това изпълнението на "Детска китка" беше отличено с диплом и парична премия на Съюза на българските композитори за най-добро изпълнение на произведение от български композитор - за песента "Кукери" на Филип Павлов, и диплом на Българския хоров съюз за най-добре представил се български хор.

Яна Делирадева получи приза за диригентско майсторство на Съюза на българските музикални и танцови дейци. В VII-то изданието на фестивала "Черноморски звуци" взеха участие 22 хорови състава от 10 европейски страни и общо 600 хористи.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
ОД МВР Пловдив предприема засилени мерки за сигурност
Пловдив показва на какво е способен
Почина големият хуморист Здравко Попов
Кметът на Кричим след тежката катастрофа: В дните преди Възкресен...
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).