Детска градина пропада, търсят начини за спасението й

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
12:52 / 02.07.2010
9981
С книжно тиксо са залепени на места огромните пукнатини по стените и таваните на ЦДГ "Чучулига" в район "Централен", за да се види дали продължават да се уголемяват. Последният ремонт бе нарочно спрян от кмета Райна Петрова, тъй като се оказа, че полза от него няма.

"Има някакво пропадане на цялата сграда и никоя реконструкция досега не може да реши проблема, трябва да се намерят причините и да се отстранят", коментира Петрова при днешния оглед на детската градина, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Вече е сключен договор за изготвяне на хидрогеоложко проучване, обследване и доклад за целия парцел на "Чучулига". Същевременно ще се осъществи архитектурно и геодезично заснемане и работен проект за цялостното укрепване на сградата. Проблем има и с дворната и площадковата канализация. След уточняване на причините за пропадането, ще бъде разработен конкретен план за тяхното преодоляване и количествено-стойностните сметки.

Проектът ще струва 30 хиляди лева, които общината е отпуснала без никакви проблеми. Той ще е готов за 65 дни, а сумата за заздравяването на детската градина ще се търси при актуализацията на общинския бюджет. Петрова смята, че едва ли ще има проблеми при изнамирането им, тъй като става въпрос за близо 160 пловдивски деца, които посещават градината. "Чучулига" е пусната в експлоатация през 1976 година. След като около 15-20 години е била затворена, тя отново е отворила врати преди 5-6 години.

Докато не се реши из основи проблемът, пукнатините зад книжното тиксо ще става все по-внушителни, а подобен проблем е бил решен неотдавна в детски ясли N 30, които се намират до градината.

Този браузър не поддържа видео елемента.


(с) ПОТВ

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Безплатни изследвания днес в Пловдив
Препродажбата на билети продължава
30 индийци ще карат градски автобуси в Пловдив, дават им жилища и...
Няколко въпроса след фаталната катастрофа на булевард "Руски"
В западната част на Пловдив: Вдигат му чистачките, но не му пука
Историческо богослужение на митрополит Николай в Дубай


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).