Детайлни подробности за разбития незаконен цех в Пловдив

Автор: Адриана Георгиева
Коментари (0)
22:09 / 05.06.2020
18896
8 души са били арестуваните в престъпната схема, разкрита от пловдивската полиция. От помещение, обособено като цех е иззет над 1 тон тютюн на ул. "Брезовско шосе“, сред задържаните e имало служители на куриерска фирма,  научи репортер на Plovdiv24.bg.

Над 1 тон тютюн е иззет в хода на проведена специализирана полицейска операция в късните часове на 3 юни, от служители на отдел Икономическа полиция и специализирани полицейски сили, които установили складово помещение на ул. "Брезовско шосе " 180 в Пловдив, където в момента на проверката се пакетирал ситно нарязан тютюн. От помещението са иззети и множество пакетирани пратки с товарителници на получатели,които трябвало да бъдат доставени чрез куриерска компания. Пратките са в различни разфасовки с тегло от един до пет килограма. Открит е и насипен тютюн в чували.

Лицата, които са организирали престъпната схема, са криминално проявени. Полицейските служители установили, че престъпната дейност, свързана с рязането и пакетирането на безакцизната стока е извършвана от 5 ма мъже- трима от тях са от София, а другите двама от Бургас и Пловдив.

Криминалните им прояви са свързани с управление на МПС след употреба на алкохол, употреба на наркотични вещества и предлагане на подкуп. Задържани са и трима служители от офиса на куриерската фирма, от където пакетираните с незаконен тютюн пратки са потегляли към своите получатели в страната. Лицата също са криминално проявени- 60 годишен мъж, извършвал престъпления с акцизни стоки, неговата 55 годишна съпруга, която има криминална проява , свързана с представяне на неверни данни в официален документ и 34 годишен по- млад мъж, който е бил включен в схема за неправомерно усвояване на средства от евро фондове. 

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняеми 4-ма от мъжете. Двама са са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районната прокуратура , а на другите двама е взета мярка за неотклонение "Парична гаранция“. По делото продължават активните процесуално-следствени действия.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Ако сте в Пловдив заведете детето си на "Детски панаир на занаяти...
Георги Георгиев, ГЕРБ: Доходите на българите са изядени с 30% зар...
36 лева за килограм боровинки в Пловдив
Теодора напусна дома си в Пловдив, в момента никой не знае къде е...
Добри новини за Югоизточния обход на Пловдив
Геворг Харутюнян остава на топло


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).