ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Ден на отворените врати в Районен съд Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:15 / 11.05.2022Коментари (0)2447
На 11.05.2022 г. в Районен съд Пловдив се проведе инициативата Ден на отворените врати, част от кампанията на Висшия съдебен съвет, която се провежда ежегодно в органите на съдебната власт.

Гости на събитието бяха деканът на Юридическия факултет към ПУ "Паисий Хилендарски“ доц.д-р.Даниела Дончева, Директорът на Национална търговска гимназия "Васил Левски“ – гр. Пловдив Веселка Цекова, студенти, ученици, както и представители на Адвокатска колегия – гр.Пловдив, нотариуси и ЧСИ.

Денят на отворените врати откри председателят на Районен съд – Пловдив г-н Иван Калибацев, който приветства всички гости с добре дошли и благодари за проявения интерес към инициативата.

Събитието продължи с изненада към студентите от Юридическия факултет на ПУ "Паисий Хилендарски“ гр.Пловдив, с представяне на фактическа обстановка по действителен казус. Бъдещите юристи се включиха активно в симулативен наказателен съдебен процес и влязоха в ролите на съдия, съдебни заседатели, прокурор, адвокат и подсъдим. По време на възстановката на наказателното дело студентите бяха подпомогнати от действащите наказателни съдии от Районен съд – Пловдив Панайот Велчев, Божидар Кърпачев и Габриел Русев, които съдействаха на всяка от страните.

В рамките на събитието се проведе и инициативата Борса за съдебни служители, която се провежда съвместно с ръководството на Районен съд – Пловдив и ученици от Национална търговска гимназия – гр.Пловдив.

Съдебни служители на различни позиции в съдебната администрация – "Съдебен секретар“, "Съдебен деловодител“, "Съдебен архивар“ и "Призовкар“ презентираха своите професии, като запознаха младите хора със същността и организацията на работата си, с изискванията за образование и квалификация и с основни права и задължения.

Представителите на АК-Пловдив, ЧСИ и нотариуси, също се обърнаха към учениците, като им разясниха възможностите за работа при тях и позициите, които биха заели с оглед етапа на образованието им.

Директорът на Национална търговска гимназия "Васил Левски“ – гр. Пловдив г-жа Веселка Цекова приветства младите хора и напомни за възможността за работа в съдебната система и тяхното бъдещо развитие.

Деканът на Юридическия факултет към ПУ "Паисий Хилендарски“ доц.д-р.Даниела Дончева прикани учениците да кандидатстват специалност "Право“, като им разясни, че с усвоените правни знания и изучаване на практиката по прилагане на нормативните актове в тази специалност студентите се подготвят за квалифицирани юристи, както и за многото възможности за реализация, ако се насочат към юридическата професия.

Доц. Дончева благодари и за доброто сътрудничество между ръководството на РС – Пловдив и Юридическия факултет към ПУ "Паисий Хилендарски“.

В края на деня съдия Панайот Велчев от Районен съд – Пловдив връчи Служебни бележки на зрелостниците от Национална търговска гимназия – Пловдив, специалност "Бизнес администрация“ и специалност "Банково дело“, които през 2021/2022 г. проведоха производствената си практика в РС – Пловдив съгласно сключено споразумение между РС – Пловдив и Националната търговска гимназия – Пловдив.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: