Децата от ДГ "Майчина грижа" отбелязаха Европейската седмица на мобилността

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:06 / 18.09.2020
2086
С тържество и забавни игри децата от ДГ "Майчина грижа“ отбелязаха Европейската седмица на мобилността. Гости на събитието бяха кметът на район "Централен“ Георги Стаменов и заместниците му Тошо Пашов, Фиданка Кацарева, Гергана Златкова и Октай Чалъшкан.

Чрез песни и стихове малчуганите си припомниха правилата за безопасност на пътя, а на макет на кръстовище в двора на градината показаха как реагират участниците в движението при различните цветове на светофара. На затворения за автомобили участък от улица "Христо Г. Данов“ те рисуваха на асфалт, раздаваха информационни брошури на минувачите и с интерес се включиха в беседите с представители на Природонаучния музей и на ЕВН за опазването на природата, електромобилите и чистите технологии.

Най-голямо удоволствие на децата обаче достави карането на колела, ролери и тротинетки. Кметът Георги Стаменов поздрави малките велосипедисти за познанията им по безопасност на движение и им пожела безопасно и безаварийно каране през цялата година.

По-късно той награди с грамоти учениците от ОУ "Княз Александър I“, които също отбелязаха Европейската седмица на мобилността със забавно състезание, организирано със съдействието на Спортен клуб по ориентиране – Пловдив.

Европейската седмица на мобилността се провежда всяка година от 16 до 22 септември и в нея се включват хиляди европейски градове. Темата на кампанията за 2020 година е "Чиста мобилност за всички“ с мото "Избери как да се придвижиш!“ за популяризиране на множеството позитиви за хората и за околната среда от използването на различни начини за придвижване, водещи до намаляване на въглеродните емисии, замърсяването на въздуха, шумовото замърсяване, задръстванията, пътно-транспортните произшествия и здравословните проблеми. Общата цел е Европа да стане въглеродно неутрален континент.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Певци от цял свят пеят в защита на Альоша в патетичен видеоклип
Шофьор хвърли 100 лева на задната седалка на патрулка, пробите му...
Шофьори не вярват на очите си какво виждат на булевард в Пловдив
Бивш кмет на район "Южен" поведе листата на "Синя България" в Пло...
Камера засне най-безумното ПТП в Пловдив, по чудо няма загинали и...
Тежко ПТП на кръстовището в Пловдив, на което преди 6 месеца заги...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).