Дани Каназирева се срещна с посланика на Великобритания у нас

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
21:10 / 30.09.2020
2562
Областният управител Дани Каназирева се срещна с посланика на Великобритания у нас д-р Роб Диксън. По време на разговорите Н. Пр. д-р Роб Диксън и Дани Каназирева коментираха въпроси, свързани с екологията, образованието, здравеопазването и преодоляването на последствията от епидемията от коронавирус.

"Знам, че сте работили много добре с моята предшественичка Ема Хопкинс и се надявам да продължим да работим заедно", каза посланик Диксън. Областният управител направи презентация на област Пловдив с акцент икономическия профил на региона и очерта най-важните проекти за развитието на областта, съобщава "Фокус" .

Каназирева подчерта, че е много важно през следващите месеци да се помогне на малкия и средния бизнес по-бързо да преодолеят COVID – 19 кризата, защото са най-засегнати. Тя представи пред госта най-важните акценти от работата на Областния кризисен щаб и организацията на болниците в региона.

От своя страна Н. Пр. д-р Роб Диксън каза, че по време на карантината много хора са започнали да ценят повече природата, което е много добре и се надява на "зелено“ възстановяване след кризата. Той припомни, че Великобритания ще е домакин на конференция на Обединените нации за климатичните промени, която ще се проведе през 2021 г.

"Намаляване на замърсяванията в региона, опазването на природата и здравето на хората са сред приоритетите в работата на областна администрация", допълни също областният управител.

И двете страни декларираха, че добрите взаимоотношения ще продължат и в бъдеще и в условията на Брекзит и COVID – 19 кризата, като при нужда ще бъде оказвано необходимото съдействие на британските граждани у нас и на българите във Великобритания. Негово превъзходителство коментира, че достъпа до здравеопазване е едно от най-важните неща за хората.

На срещата бе коментирано и по-нататъшното сътрудничество за изграждане на Областен център за жени, жертви на сексуално насилие, който е по идея на Британското посолство. От страна на областна администрация вече се работи по него, като предстои и среща с кметовете на общините за включване в проекта.

Пловдив е сред първите градове, в който новият посланик прави официално посещение, след връчване на акредитивните си писма. Негово превъзходителство подчерта, че е останал впечатлен от града като атмосфера, култура и отношение.

По-късно днес областният управител се срещна и разговаря с посланиците на Република Индия в България - Н. Пр. г-жа Пуджа Капур, Н. Пр Г-н Табо Тахе – посланик на Република Южна Африка, и Н. Пр Халид Ибрахим Емара– посланик на Египет в България. Тя присъства на откриването на уникалната изложба "Махатма Ганди - сила на Истината“ в Ивент център "Махатма Ганди“ на Пловдив Тех парк.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).