Читател: На фона на красивия Римски стадион има сгради в окаяно състояние!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
09:30 / 13.05.2012
5533
"Здравейте, от 4 години живея в Брюксел и вашият сайт е този, от който черпя информация за това какво се случва в родния ми Пловдив. Мисля, че достатъчно обективно и пълно отразявате проблемите и актуалните събития в града. С интерес прочетох статията ви за обновения Римски стадион и с радост констатирах, че макар и бавно в Пловдив започват да се случват и хубави неща", пише на редакционната поща на Plovdiv24.bg Валентин Иванов. 

Наред с хубавите думи за града ни, читателят обаче се възмущава от факта, че на фона на този красив реконструиран обект има сгради, които са в доста занемарено и окаяно състояние. 

"Никак няма да е естетически, "цъкайки" на хубостите в албума си от Пловдив, някой да забележи попаднало на фокус недоразумение от такава сграда", коментира още Иванов. Според него това е характерен проблем не само за Пловдив, а за повечето ни градове.

За нашия читател припомняме, че в тази връзка кметът Иван Тотев каза преди време, че три фирми ще ремонтират фасадите на опасните сгради, разположени на Централната улица в Пловдив и уточни, че процедурата касае тези къщи, чиито собственици не изпълняват задълженията си по поддръжката им. За целта ОП "Жилфонд" ще стартира обществена поръчка за 5 млн. лв.

Ремонтите ще бъдат за сметка на Общината, но след това собствениците на сградите ще трябва да възстановят сумите. Ако не направят това, вложените средства ще се търсят по съдебен път.

В сила е вече и съставянето на актове на собственици на сгради по Центъра по член 196 от Закона за устройството на територията, касаещ опасните къщи и съоръжения.

Какво ще стане с фасадите на сградите по Центъра и кога ще бъдат приведени в подходящ вид, ще покаже времето. Ние от Plovdiv24.bg се надяваме това да се случи час по-скоро.


Виж коментарите (8)
Още новини от Новини от Пловдив:
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Заплатата е 3000 лева, но няма желаещи: Училище в Пловдив единств...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).