"Чистота" с 24-часова готовност за действие, въпреки добрите прогнози за времето

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:24 / 24.11.2008
2173
Десет фадромисти и трима оперативни дежурни са в денонощна готовност за действие при снеговалеж, съобщи управителят на фирма "Чистота" Радослав Кошински. Те отговарят и за подръжката на мостове, подлези и надлези, които са критични при заледяване или заснежаване.

В събота през нощта машините на "Чистота" са опесъчавали различни заледени участъци в града. Според Кошински най-зле е ситуацията на булевард "Руски" до строежа на МОЛ "Марково тепе". От строежа непрекъснато се изхвърля вода с много кал, която задръства шахтите и залива цялото платно, оплака се той. Всеки ден там машинно мием, но сега вече замръзва и в събота и неделя непрекъснато сме го опесъчавали, за да не стане някой инцидент, обясни още управителят на "Чистота". Той е подал сигнал до районните еколози в "Централен", за да се прекрати заливането на платното. След дъжда в събота този участък единствен в целия град не изсъхна, обясни Кошински. Правим излишен разход да наливаме сол и пясък там непрекъснато, каза още той.

В момента разполагаме с около 1000 тона солнопясъчна смес, което е десет процента от миналогодишните количества, които по принцип винаги остават за следващата година. До дни чакаме и новите количества, но в момента имаме достатъчно, обясни Кошински. Имаме 32 Пе Ре-та - пясъкоразпръсквачи, които са с обем 4 кубика на курс. В най-лошата ситуация при непрекъснат снеговалеж, 32-те коли правят по средно 4 излизания на десет часа, такава е технологията. Едно излизане на всичките машини поема около 136 кубика. Това прави около 600 кубика смес, която ще ни е нужна за първите 24 часа, ако започне да вали непрекъснато. В момента разполагаме с тези количества, обясни Радослав Кошински

Виж коментарите (0)

Още по темата (51):
22.03.2009 Сформиран е оперативен щаб заради снеговалежа, вземат се всички нужни
мерки
22.03.2009 Сняг покри Пловдив и областта
21.02.2009 Руси Панчев: Градът се чисти добре, работата продължава
21.02.2009 Търговците почиствали тротоарите по-добре тази година
21.02.2009 Кошински: Цяла нощ почиствахме улиците и тротоарите, продължаваме и
днес
21.02.2009 Вадиха закъсали в преспите пътници
Още новини от Новини от Пловдив:
Дебора: Когато се изправям пред него, сякаш няма човек
Масови съкращения в голяма компания край Пловдив
Сериозни аварии оставиха без вода стотици в Пловдив и областта
Боян Чуков пред пловдивчани: България няма стратегия по нито един...
УМБАЛ "Свети Георги" Пловдив откри високотехнологичен мозъчносъдо...
Малка арогантна госпожица вбеси пловдивчанин


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).