"Червените" подкарват кандидат-кметска кампания с Баташки, Батаклиев или Гергов

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (11)
18:22 / 21.03.2010
2994
"Червените" в Пловдив провеждат събрания, на които се обсъждат кандидатурите за кмет на Пловдив на предстоящите след малко повече от година местни избори.

Най-много предложения за сега е събрал новият лидер на "социалистите" д-р Илия Баташки. Той е и най-вероятният кандидат-кмет от червената листа.

Сериозно количество предложения са събрали още собственикът на "Градски транспорт" Ангел Батаклиев и бизнесменът Георги Гергов. Те са единствените двама, които могат да конкурират Баташки за кандидат-кметска номинация, но едва ли ще му окажат сериозна съпротива.

Изненадващо пасивен за сега е вечният кандидат-кмет на Пловдив Захари Георгиев. Евентуалното негово отсъствие на местните избори догодина ще е доста странно, тъй като с нескончаемите си появявания и загуби в борбата за кмет на Пловдив, Георгиев се превърна в нещо като талисман на местните избори.

Нека припомним с какво са популярни актуалните кандидати за "червен" кандидат-кмет на втория по големина град.

Най-вероятният такъв, Илия Баташкинаскоро бе утвърден за шеф на Втора градска болница. Естествено това назначение бе съпроводено с множество скандали и буквално взриви ОбС. Голяма заслуга за скандалите изигра фактът, че Баташки забатачи и почти докара до фалит една болница, а го назначиха за шеф на друга.

Преди това Баташки стана популярен с репликата, че има намерение съвсем съзнателно да лъже пловдивчани, само и само да се добере до властта в Пловдив.

Другите двама сериозни конкуренти Ангел Батаклиев и Георги Гергов едва ли ще се включат в борбата и най-вероятно ще се съсредоточат около потушаването на скандалите свързани с техните персони.

Батаклиев има сериозни проблеми с приватизираната от него фирма "Градски транспорт", докато Георги Гергов непрекъснато се бори да доказва законноста на приватизацията на Панаира и се очаква да бъде разследван сериозно от държавните власти.

Пасивнта позиция на "вечния" Захари Георгиев не трябва да бъде приемана като категоричен отказа. Георгиев миналата седмица ни в клин, ни в ръкав се изказа по редица местни въпроси, без някой да е искал мнението му, което предвещава активизация от него и реално подкарване на нова предизборна кампания.


Виж коментарите (11)
Още новини от Новини от Пловдив:
Най-новото археологическо бижу на Пловдив се показа в целия си бл...
Не е "Столипиново", Центърът на Пловдив е, а от ОП "Чистота" подм...
Обрат! Обезщетение от 5 200 евро за Ральо Ралев!
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Приятел на Кристиан: Трябваше ли по този начин да си научиш урока...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).