Червата на убитата бизнесдама Виолета Балабанова стърчали навън след нападението

Автор: Адриана Георгиева
Коментари (0)
11:59 / 21.09.2020
29831
"Посетих в болницата Виолета Балабанова, когато попитах дали синът й Георги има нещо общо с нападението над нея, тя замълча и се разплака. Тогава разбрах, че тя го свързва с деянието и се усъмних в него. Няколко дни след това тя почина", това разказа в съда полицаят Михаил Ангелов, който е бил  дългогодишен приятел с пловдивските бизнесмени семейство Балабанови. Това се случи по време на делото днес срещу Здравко Дечкин, обвинен в  грабеж, завършил с убийството на бизнесдамата през 2009 година, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Припомняме, че 10 години след престъплението Дечкин бе привлечен като обвиняем за това, че на 30 септември 2009 година в Пловдив като извършител в съучастие с Георги Балабанов /син на почината/, е отнел дамската чанта, съдържаща документи, портфейл, ключове и пари, на милионерката Виолета Балабанова, като е употребил за това сила и грабежът е придружен с пробождане с нож на Виолета, от което е последвала смъртта на жената. 

Служителят на МВР Михаил Ангелов се познава с Балабанови от 80-те години и е близък приятел. Той заяви, че се съмнявал в Георги-син, защото всеки път, когато го питал за майка му той гледал надолу и отбягвал въпросите му. 

"Балабанови бяха много добро и сплотено семейство, Виолета и Геогри-баща бяха навсякъде заедно. Те бяха фактор в този град, големи бизнесмени. Виолета ми е споделяла, че синът им е тръгнал по лоши пътища и се страхува да не разпилее семейното имущество, караше ме да го наглеждам", разказа още полицаят. той коментира, че Георги-син е бил по нощния живот, редовно сменял колите си. Георги-младши се обадил на Ангелов в трагичната нощ, за да му каже, че са нападнали майка му. 

"Бях в сервиза и оправях телефон, когато видях много събрани съседи, чух, че някой е нападнал майката на Жоро Балабанов, била намушкана и червата и били навън. Обадих му се да дойде, а той каза: "Шегуваш ли се  с мен?", разказа Георги Ставрев, друг свидетел по делото. 

"Получихме сигнал за намушкана жена, тогава работих в Спешна помощ. Когато пристигнахме тя беше в кръв, а от нея се показваше чревна ципа, на една ръка имаше превръзка. По-късно ми каза, че извършителят бил с шапка с козирка, грозен и дебел и че и преди го е виждала около блока. Синът й се държеше агресивно и това ме накара да разбера, че е той", това си спомни лекарят Първан Войнов. Делото продължава с разпит на свидетели.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (26):
02.06.2023 Здравко Дечкин обжалва присъдата за убийството на бизнес дамата Виолета Балабанова
25.01.2023 Дечкин отново избегна присъдата
25.10.2022 Изненада! Обвинeният в убийството на бизнесдама от Пловдив ще почва работа
05.04.2022 Дечкин, обвинен в убийството на бизнесдамата Виолета Балабанова - все по-далеч от наказанието
01.03.2022 Пускат на свобода за три часа подсъдим за убийството на бизнесдама в
Пловдив
01.02.2022 Ключов свидетел по делото за убийство на бизнесдама в Пловдив обявен за издирване
Още новини от Новини от Пловдив:
Шофьори не вярват на очите си какво виждат на булевард в Пловдив
Бивш кмет на район "Южен" поведе листата на "Синя България" в Пло...
Камера засне най-безумното ПТП в Пловдив, по чудо няма загинали и...
Тежко ПТП на кръстовището в Пловдив, на което преди 6 месеца заги...
В Пловдив арестуваха продавачка на сергия
Лекари се борят в Пловдив за живота на блъснатото момиче


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).