Бригада, ремонтираща покриви, арестувана в Пловдив! Рекетът е бил брутален

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
15:37 / 20.09.2022
47559
Трима участници в схема за изнудване са установени и задържани от служители на областната дирекция на МВР в Пловдив. Разследването е проведено по досъдебно производство в отдел "Криминална полиция“, образувано по няколко идентични сигнала от собственици на жилищни сгради, които били принудени да заплатят драстично завишени цени за ремонт на покриви.

Според първоначалните данни, още в самото начало на работата бригадата променяла първоначално сключената сделка с клиента и обявявала  неколкократно по-висока цена, която получавала след заплахи за физическа саморазправа. По този начин, от октомври 2020 г. до  март 2022 г., жители на Пловдив и населените места в региона са били рекетирани общо с над 32 000 лева.

С постановление на Районна прокуратура – Пловдив мъжете са привлечени като обвиняеми, на единия от тях е взета мярка "задържане под стража“, а на останалите –"подписка“.

Освен тримата задържани, като съпричастни в престъпната схема се издирват и други лица. Продължава да се работи и в посока събиране на доказателства за извършени от тях и други идентични престъпления на територията на страната.

Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).