Боскос отива на съд

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
09:43 / 05.11.2014
3237
Гръцкият студент по фармация Христос Боскос, който на 19 май т.г. прегази на спирка 16-годишната ученичка от пловдивската езикова гимназия "Иван Вазов" Катерина Матеева-Кари, отива на съд.

До края на седмицата обвинителният акт ще е готов. Той ще бъде преведен и на гръцки, съобщиха от Районната прокуратура. Боскос ще отговаря за нанасяне на средна телесна повреда на момичето в съпричинителство с Васил Калев от Пловдив, който е нарушил четири текста от Закона за движение по пътищата. 

Във фаталния ден спортният нисан на гърка е минал на червено на кръстовището на ул. "Победа" и "Полк. Сава Муткуров" със скорост 98 км/ч. След това се е сблъскал странично с мерцедеса на Калев и се е качил на тротоара, където помел Катерина.

Момичето беше закарано в университетската болница "Св. Георги" с тежки фрактури на бедрата и черепно-мозъчна травма. Кари претърпя 5-часова животоспасяваща операция на двата крака. През август се наложи да бъде подложена на повторна хирургична интервенция заради усложнения в единия крайник.

"От десетина дни ходи на училище с патерици, тъй като може да стъпва само на едното стъпало. Карам я с кола до входа на гимназията. Радва се, че вече е съучениците си", коментира бащата на Катерина - Илиан Матеев.

Адвокатът на семейството - Татяна Каменова, не е удовлетворена от развоя на разследването за катастрофата. По думите й виновниците за трагедията могат да се отърват само с глоба от 1000 до 5000 лева и лишаване от шофьорска книжка за определен срок, тъй като и двамата не са осъждани.

Източник: в. "24" часа


Виж коментарите (3)

Още по темата (88):
21.05.2018 Момичето от ужасната катастрофа на Герджика: Пазете се, обичайте и
прощавайте!
28.03.2018 Шах с пешката! Полицията вече не издирва Христос Боскос!
28.03.2018 Извънредно: МВР издирва Христос Боскос, прегазил Кари на спирката на
Герджика!
23.06.2017 Момичето, преживяло ужасната катастрофа на Герджика, тръгва по нов път! Успех, Кари!
17.11.2016 Пловдивският апелативен съд резна Цацаров за делото на Кари
24.10.2016 Продължават мъките на блъснатото до моста на Герджика момиче
Още новини от Новини от Пловдив:
Ако днес сте решили да ходите за чорапи в Турция, не ходете!
Започва последният етап на най-новата улица в Пловдив
Бойко Борисов и Цвета Караянчева оглавиха листите на ГЕРБ-СДС за ...
Порой се изля над Пловдив
Предупредиха жителите на район в Пловдив заради този мъж
Безплатна "синя зона" в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).