Болните от СПИН поне 4-5 пъти повече от официално регистрираните

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
16:01 / 22.06.2010
1692
Безплатно и анонимно изследване  за ХИВ/СПИН може да си направи всеки желаещ в мобилния кабинет, който за пореден път ще отвори на централния площад на 26 юни.

"Кабинетът ще работи от 18 до 22 часа. Част от времето ще съвпадне с големия рок концерт, организиран послучай на Световния ден за борба с наркотичните вещества. Очакваме много от младите хора, които ще дойдат, да отделят минутка-две за изследване", съобщи общинският мениджър по превенция на СПИН и сексуално-предавани инфекции Рада Бояджиева за Plovdiv24.bg преди началото на третото от началото на годината работно заседание на Обществения комитет по контрол и превенция на ХИВ/СПИН, на което бяха отчетени резултатите и набелязани предстоящите задачи в изпълнение на петгодишната програма програма по проблема.

В страната само през май са установени 160 нови носители на вируса, а общият брой на болните достигна 1160. "Тревожното е, че много бързо се увеличава това число, а броят на реално инфектираните от СПИН е четири-пет пъти по-голям от официално регистрираните", отбеляза Бояджиева.

Близо 6000 души са си направили изследване в безплатния анонимен кабинет в РИОКОЗ. Макар серопозитивните да са в широк възрастов диапазон - от 17 до 68 годишни, най-много е   броят им до навършилите 29 години. 

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Популярен българин се появи на изненадващо място в Пловдив
Сигнал: Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупос...
Читателка: Европа ли? Не само ще ни се смеят, ами и ще ни изхвърл...
Ако на мястото на ухапването се появи червено петно колкото монет...
Нови арести в Пловдив!
Абитуриентският бал на една шампионка: Рокля под 300 лева и обувк...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).