Болница прибра клошар с инсулт, никой не го иска

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
12:02 / 26.05.2010
2501
Паднал на улицата клошар бе заведен вчера с линейка в МБАЛ "Пловдив". Настанен е в реанимацията. Специалистите са установили, че е получил инсулт. 62-годишният мъж представлявал страховита гледка - целият в септични рани, с всякакви пълзящи гадини ­ въшки и бълхи по него.

Започваме да проучваме какъв е, ЕГН-то и да издирваме близките. Разбрахме единствено възрастта и че живеел някъде в района на Гигантите, обясни директорът на болницата Аргир Аргиров. Очевидно е, че никой не го иска, коментират докторите. Подобни пациенти не са желани и в лечебните заведения, защото струват скъпо, а са неосигурени. Често остават дълго време "за отглеждане" в болниците.

Здравната каса ще плати за лечението на инсулта около 600-700 лева. За останалото ­ ще теглим чертата накрая, казва д-р Аргиров. Със сигурност ще е хиляди.

Източник: в. "Марица"

Виж коментарите (7)
Още новини от Новини от Пловдив:
За високи стандарти и предимство при финансирането в културата се...
Пенсионер стана за резил в Пловдив, арестуваха го
Стреляха по градски автобус в Пловдив
Световноизвестна пловдивчанка направи голям жест
Най-вкусният фестивал в Пловдив се завръща
Шофьор на BMW с брутални действия към колега, просна го на земята...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).