Боклукчийска криза по празниците вещае кметът

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:30 / 24.12.2008
1754
Накупчилите се по празниците много почивни дни вече преливат в контейнерите за смет. Почти е на път да се сбъдне черната прогноза на кмета Славчо Атанасов, че това ще е час-пикът на боклукчийската криза.

6000 са контейнерите в Пловдив, половината от тях са на повече от двайсетина година и вече са счупени и негодни. Тези контейнери се обслужват изключително трудно от сметовозите, които са пригодени да обработват здрави казани. "Вместо за 30 секунди, хората от "Чистота" губят по 7-8 минути за изпразването на един контейнер", обясни кметът. Предвиждайки проблема, още през юли той поиска от общинските съветници да гласуват 1 200 000 лв. за закупуването на нови 3000 контейнера, но тогава, макар и с един глас разлика, предложението му беше отхвърлено. След вникване в проблематиката, местният парламент промени вота си, но бяха изгубени няколко месеца.

"С безсмисленото протакане беше загубено ценно време. Ако предложението беше прието веднага, още през септември щяхме да разполагаме с нови контейнери. Сега ще ги чакаме най-рано през февруари, защото едва преди дни бяха отворени офертите на участниците в обявената обществена поръчка", каза шефът на "Чистота" Радослав Кошински пред Plovdiv24.bg. Той си призна, че и сега пейзажът е нерадостен. Хората му постоянно подменят счупените колела на по-здравите контейнери, за да не се сбъднат най-мрачните предвещания на кмета. Екипите на "Чистота" няма да спират работа по време на почивния маратон.


Виж коментарите (0)

Още по темата (1):
26.12.2008 Противно на заплахите боклукчийските казани останаха празни
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанин за автобус на градския транспорт: Имах чувството че ...
Възрастна жена просълзи пловдивчани
Развръзка с пазара в пловдивския квартал "Столипиново"
Важно за пътуващите с влак от и за Пловдив
Безплатни изследвания днес в Пловдив
Препродажбата на билети продължава


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).