Blizoo се оказаха неспособни да поемат клиентите на разпадащата се DCC

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (63)
16:12 / 27.09.2010
12881
Тежки времена за клиентите на кабелните оператори настъпиха в Пловдив през последните месеци. Първо Blizoo сюрпризира неприятно своите абонати, оставяйки ги без кабелна телевизия точно по време на финала на световното първенство. Тогава от компанията се оправдаха, че причината е в конкурентни фирми, които са им срязали кабелите. Обединената компания на бившите Евроком и КейбълТел е най-големият оператор в града и проблемът бе наистина мащабен.

Той сякаш бе само прелюдия към войната която пък се разрази в DCC. Съдружниците в тази компания решиха да си я делят по възможно най-грозния начин от което пострадаха всички. Вече месеци наред абонатите им не получават качеството за което плащат, когато изобщо кабелната и интернета ги има. Губят и собствениците, тъй като клиентите им масово бягат.

Дивидент от тази война в DCC се очакваше да получат, под формата на нови клиенти, останалите оператори. Най-големият такъв, който трябваше да поеме и най-голям брой нови абонати, Blizoo се оказа неподготвен за ситуацията.

От фирмата подписват масово договори с новите си абонати, но... не ги вързват в мрежата си. Явно чисто аматьорски от Blizoo не са предвидилия огромния наплив и не са подготвили екипите си да се справят с многото заявки. Много от новoподписалите договори с Blizoo се оплакват в Plovdiv24.bg, че максималния срок за включване отдавна е изтекъл, звънят многократно в оператора, но от там само свиват безпомощно рамене, че не могат да се справят с големия наплив и незнаят дали и кога ще ги свържат.

След морето от жалби в КЗП срещу DCC се очаква нова вълна от такива този път срещу Blizoo.

Естествено най-пострадал от ситуацията е обикновения пловдивски потребител, който е готов да си плаща за телевизия и интернет, но се оказва, че няма от къде да си закупи качествено услугата.


Виж коментарите (63)

Още по темата (66):
15.12.2023 От DCC бесни на ГДБОП
29.11.2023 Голяма част от клиентите на DCC все още нямат телевизия
25.11.2023 Адвокат: Това остана от DCC!
25.11.2023 Пловдивчанка: 3 дни без интернет и телевизия. Жена изгуби работата си заради тях
24.11.2023 DCC проговориха за акцията, намекнаха за бухалки
24.11.2023 Пловдивски адвокат: Кой ще носи отговорност?
Още новини от Новини от Пловдив:
Огромно нещо строят в Пловдив, вътре ще има всичко
Ако днес сте решили да ходите за чорапи в Турция, не ходете!
Започва последният етап на най-новата улица в Пловдив
Бойко Борисов и Цвета Караянчева оглавиха листите на ГЕРБ-СДС за ...
Порой се изля над Пловдив
Предупредиха жителите на район в Пловдив заради този мъж


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).