Близо четвърт милион за безплатни карти на общинарите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
09:35 / 23.06.2010
3518
Намахана руса мадама се качи в автобус №24 и с устрем се настани на мястото за инвалиди. Докато случилият се плах млад кондуктор се опитваше да й продаде билет и да я пренасочи към друга седалка, тя респектиращо му показа служебна карта, сразявайки го с разкритието, че на всичкото отгоре е и общинарка. Докато шофьорът разбере какво става, вече беше изскочила на своята спирка.

"Как не се усетих навреме?" - затюхка се той. "Много са нахални тези общински чиновници. Имат право да пътуват безплатно със служебните карти само до 19,00 часа, после са длъжни да си купуват билетче. Сега е 19,35" - продължи възмутено и дори показа часовника си на репортера на Plovdiv24.bg.

"Така беше преди - имаха право да ползват картата само в работно време, но сега могат да пътуват с нея по всяко време. И тъй като транспортният документ не е поименен, задължително трябва да показват и легитимацията си на общински служител", подреди пъзела управителят на "Автотранс Чолаков" Димитър Чолаков, чиято фирма издава картите за пътуване в масовия градски транспорт.

460 годишни карти е закупила общината за общо 594-те чиновници, което прави 77 процента, макар че когато се разиграваха драмите около новите цени за преференциалните пътници, от градската управа уверяваха, че на отдел се падали по една-две карти, които контролиращите служители си обменяли при необходимост. 

Всяка карта струва на данъкоплатците 480 лв., което прави общо 220 800 лв., почти колкото годишните заплати и добавените към тях осигурителни разходи на девет заместник-кметове. Заради кризата, в момента общината свива разходите и предприема съкращения на персонала.  

Виж коментарите (12)
Още новини от Новини от Пловдив:
Адвокатката на Караджов: Предполагаме, че има оръжие и заплашва, ...
Домът на бившия полицай Венцеслав Караджов е блокиран от полиция,...
Експолицаят Караджов, осъден на доживотен затвор се е барикадирал...
Кметът на Пловдив ще посрещне Стефка Костадинова
Кметът на Пловдив: При 200 км/ч е невъзможно
Отцепиха част от Цар Симеоновата градина!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).