Благотворителният книжен базар на JCI Plovdiv събра средства за закупуване на компютри за дом за деца

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:39 / 29.06.2017
2312
Осъществилата се благотворителна разпродажба по време на Капана фест, част от инициативата "Кутия за книги", връща вярата за доброто у хората. Събраните средства ще бъдат инвестирани в закупуването на компютри на ДДЛРГ "Олга Скобелева" гр. Пловдив. Книгите имат силата да направят човек по-добър и по-сърцат. Истинско доказателство затова е вдъхновяващата кампания на младежката организация JCI Plovdiv - "Кутия за книги". 
 
Благодарение на доброволците на JCI Plovdiv и БТЛ Индъстрийз, инициативата се завърна към живот и дава възможност на всеки да дари свои книги на хора и институции в нужда. За тази цел в началото на месец юни бяха поставени 10 кутии на ключови места из гр. Пловдив, където всеки може да направи своето дарение. 

"БТЛ Индъстрийз" е компания, която разполага с богата фирмена библиотека и именно любовта на служителите към книгите ги кара не просто да подкрепят инициативата, но и да се включват активно в нея. По тяхно желание, кутия за книги беше поставена както в офиса на компанията в Пловдив, така и в София.

Какво се случва с дарените книги? 

Три пъти в годината се провеждат разпродажби на книгите в запазено състояние. В дните между 2-4 юни по време на Капана Фест се състоя първата разпродажба за тази година, благодарение на която се събраха 2196 лева. Сумата ще бъде инвестирана в закупуването закупуването на компютри за дом за деца в гр. Пловдив, "Олга Скобелева". 

Освен парични средства, с дарените книги, които са загубили физическата си стойност, младежката организация ще организира творчески работилници "Направи си сам" за децата от дома, където заедно ще претворяват овехтялата хартия в арт инсталации и декорации, които да облагородят пространството им. Останалите книги ще бъдат разпределени по читалища и домове за възрастни. 

Повече информация за инициативата и локациите ще намерите на фейсбук страницата на инициативата - https://www.facebook.com/kutiqzaknigi/.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Заплатата е 3000 лева, но няма желаещи: Училище в Пловдив единств...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).