Безподобна гавра във Френската гимназия: Блокираха входа и не пуснаха децата да излязат за храна и вода!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (38)
07:12 / 21.03.2012
27567
Бивши и настоящи ученици от
ФЕГ "Екзюпери":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
За уникална и безпардонна гавра с децата, които учат във Френската езикова гимназия "Антоан дьо Сент-Екзюпери" в Пловдив, научи Plovdiv24.bg. Описаните по-долу събития са се случили в понеделник, 19 март, и говорят за недопустимо отношение спрямо учениците във въпросното учебно заведение. Plovdiv24.bg пита:

1. Кой е виновникът всичко това да се случи? Зам.-директорът или висшестоящата над него директорка?
2. Защо се допуска подобно унизително отношение към достойнството на деца и учители в едно от най-елитните пловдивски училища?
3. Това ежедневна практика ли е, или изолиран случай?
4. Кому е нужно през 21-ви век да се случват подобни, меко казано, скандални постъпки на ръководството на гимназията?
5. Какви са мотивите за това на въпросното ръководство и има ли изобщо такива?
6. Какво щеше да се случи, ако този "инцидент" не бе получил гласност? 
7. Страхуват ли се деца и учители да споделят подобни скандални практики?

Ето и гледната точка по въпроса на дете, станало пряк свидетел на скандала:

Здравейте! Пиша Ви, за да се оплача от абсурдите във Френската езикова гимназия "Антоан дьо Сент-Екзюпери" в Пловдив, които просто нямат край. Искам да Ви кажа, че всеки ден ние сме унижавани по един или друг начин.

В понеделник, 19 март 2012 г., училището отпразнува празника на франкофоните. Имаше различни мероприятия, беше добре организирано, забавлявахме се и всичко вървеше по вода, докато в един момент, след като свършиха почти всички занимания, зам.-директорът г-н Ангелов издаде заповед бодигардовете на училището да не пускат никой да излиза от сградата на учебното заведение. Те така и направиха - не можехме да излезем да хапнем нещо, след като 3 часа вече сме стояли в училище, не ни даваха да отидем да си купим дори и вода! Всички изключително много се ядосахме, защото е недопустимо такова нещо. Има си правила - ако не присъстваш, си носиш последствията, тоест получаваш отсъствия. В този случай те не ни дадоха възможност за избор. Все едно се връщаме повече от 20 години назад във времето - в комунизма. 

След това накараха трима учители да стоят пред вратата и да пазят входа... Нямам думи! Беше толкова унизително! Също искам да Ви покажа какво прави зам.-директорът, докато ние бяхме заключени вътре. Най-нагло той си пушеше, но забележете - не на 100 метра от училището, както е според правилник, не пред сградата, а ВЪТРЕ В самия двор, което е много голямо нарушение. Знам, че след като те са директори и зам.-директори, могат, въпреки че не е редно, да правят каквото си искат, но след като ни задължават ние да спазваме правилата, нека и те ги спазват.

Ще съм Ви благодарна, ако по някакъв начин ни помогнете, защото това,което се случва в нашето училище, е много, много нередно и накърняващо достойнството на всички...

Според очевидци накрая дори е била извикана и полиция. Оставяме тези събития без коментар, защото считаме, че такъв просто е излишен!

Виж коментарите (38)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).