Безкрайна човешка жестокост! Потресаващи обстоятелства около двамата изоставени в пловдивска болница пациенти!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
16:29 / 04.12.2018
17132
Двама мъже, около 60-годишни, без психични отклонения, здравноосигурени, единият от Пловдив, а другият от населено място до Пловдив, и двамата са трудноподвижни. Това са двамата пациенти, които не могат да бъдат изписани от Клиниката по нервни болести на УМБАЛ "Св. Георги". Това обяви юрисконсултът на лечебното заведение адвокат Мария Шаркова, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Единият от мъжете, има съпруга и син, но другият не. На втория му е намерено място в социална институция и следващата седмица ще бъде настанен там. Другият мъж с роднините - продължават срещите с тях и опитите да бъдат убедени, че трябва да се погрижат за него. Търси се съдействие и от социални работници, които да убедят роднините в същото.

"От няколко месеца са тук тези пациенти. 100 лева е един леглоден. Можете да пресметнете колко струва престоят им тук, а освен това заемат легла и не могат да се настяват пациенти с по-остри заболявания. А дори и да са здравноосигурени, както е в случая, Здравната каса не плаща, тя поема само активното лечение. Всичко друго е за сметка на лечебното заведение", коментира още адв. Шаркова.

Тя обясни, че в подобни ситуации това, което се предприема е връзка със социалните. Но и те не могат да реагират, ако нямат свободни места.

"Непрекъснато настояваме за законовото уреждане на нещата, защото сме в един омагьосан кръг", допълни юристката и уточни, че в дългосрочен план, ако има повече социални услуги като хосписи в Пловдив, подобен тип проблеми ще се разрешат.

От началото на годината УМБАЛ "Свети Георги" се е сблъскал с 5 подобни случая, за миналата година пак са били толкова.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).