Без Зико и районните кметове започна сесията на ОбС Пловдив

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
10:39 / 05.08.2020
4067
С кворум от 40 присъстващи общински съветници започна редовната сесия на пловдивския Общински съвет, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

По традиция заседанието стартира с изчитане на постъпили уведомления. Така стана ясно, че сесията днес ще премине в отсъствието на кмета Здравко Димитров и заместниците му Пламен Райчев и Анести Тимчев. Районните кметове Георги Стаменов на "Централен", Димитър Колев на "Западен", Костадин Димитров на "Тракия", Костадин Язов на "Южен" и Стоян Алексиев на "Северен" пък са подали заявления, че ще ползват по един ден платен отпуск. Кметът на "Източен" Иван Стоянов пък е под карантина заради коронавируса. Всички те ще отсъстват, тъй като ще присъстват на националната конференция на ГЕРБ в София.  

В началото на сесията беше гласуван дневния ред, в който бяха включени извънредните предложения за предоставяне на терен от 49 дка в "Тракия" за школа и тренировъчна база на "Локомотив – Пловдив и отпускането на 150 000 лева за провеждане на Европейското първенство по колоездене  през месец ноември, на което Пловдив е домакин. Удостояването на ПФК "Локомотив 1926" с "Почетен знак на гр. Пловдив" и "Почетна значка на Пловдив" за целия екип на клуба ще се гласува в началото, а не в края на заседанието.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).