Баварското иконoмическо министерство на среща с бизнеса в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:37 / 30.10.2014
1171
Близо 50 фирми от Пловдив и региона проявиха интерес към организираната от Представителството на Бавария в България и Германо-Българската индустриално-търговска камара - Пловдив информационна среща "Бавария - възможности за бизнес контакти", която се проведе на 29.10.2014 г. (сряда) в изисканата атмосфера на Арт Галерия Филипополис. 

Специален гост на срещата бе Урзула Хайнцел, заместник-директор на дирекция "Интернационализация-Европа" в Баварското министерство на икономиката и медиите, енергетиката и технологиите.

Урзула Хайнцел, д-р Митко Василев, представител на Бавария в България и главен управител на Германо-Българската индустриално-търговска камара и зам.-кметът на община Пловдив Стефан Стоянов запознаха гостите с възможностите за осъществяване и задълбочаване на бизнес контактите между Бавария и България. 

Урзула Хайнцел представи конкретни факти за икономическите показатели на сътрудничество между България и Бавария и изрази увереност, че българо-баварските икономически отношения ще продължават да се задълбочават и в бъдеще. 

След презентациите, в рамките на последвалата дискусия и коктейл с баварски специалитети, присъстващите имаха възможност да зададат своите въпроси.

Бавария и България от години наред поддържат добри икономически отношения. Днес над 1000 баварски фирми, сред които известни имена като "Кнауф", "Линднер", "Линде Газ", "Сименс", "Алианц", "Щека Електроник" и други развиват производствена и търговска дейност в България. 

През 2013 г. търговският обмен между България и Бавария достига 73о млн. евро, което отговаря на 14% от общия търговски обмен между България и Германия.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).