Бареков: Дарявам джипа си на пловдивска болница, призовавам младия милионер Джамбазки да се присъедини

Автор: Диана Бикова
Коментари (30)
17:26 / 18.04.2020
49152
Бившият журналист и бивш евродепутат Николай Бареков обяви в социалната мрежа, че дарява безвъзмедно и завинаги личния си високопроходим автомобил на УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив, за да обслужва вирусологичната лаборатория за COVID-19, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Припомняме, че той пръв дари 10 000 лева за създаване новата лаборатория, която беше открита тази сряда в присъствието на началника на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски. Даряването на джипа вече е съгласувано с кмета на града и ще стане с дарителски акт пред нотариус.

Освен това Бареков ще дарява 2500 лв. месечно за болницата във Видин, както и еднократен бонус от 2000 лв. за лекар-инфекционист, който би се съгласил да работи там за срока на епидемията.

Бареков прикани настоящият евродепутат Ангел Джамбазки да се присъедини към дарителската му кампания.

Публикуваме какво написа Николай Бареков без редакторска намеса:

"Във вторник дарявам личния си джип "Рейндж Ровър" в отлично състояние и най-големия възможен модел (деклариран надеждно пред КПКОНПИ) за нуждите на Болница "Свети Георги" в родния ми Пловдив и за обслужване на лабораторията за COVID 19, за която вече дарих десет хиляди лева. Дарявам означава БЕЗВЪЗМЕЗДНО И ЗАВИНАГИ с дарителски акт пред нотариус.

Това вече е съгласувано с кмета на града. Във връзка с катастрофата във Видин определям дарителство от 2500 лева месечна заплата и еднократен бонус от 2000 лева за лекар - инфекционист, който би се съгласил да помогне там за срока на тази епидемия. За това ще уведомя щаба своевременно.

Тоест за неразбралите - плащаме заплатата на желаещ да помогне в този момент! (Предлагам колегата Ангел Джамбазки, когото заедно всички направихме млад милионер, да се присъедини към моята скромна дарителска кампания, вместо да дава глупави и безкрайно закъснели съвети по телевизията)."

Виж коментарите (30)
Още новини от Новини от Пловдив:
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Заплатата е 3000 лева, но няма желаещи: Училище в Пловдив единств...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).