Атрактивно ревю в "Капана" събра очите на пловдивчани

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:09 / 23.05.2017
5276
За втора поредна година "Моден Капан" предостави безвъзмездно сцена на младите таланти на България. Най-добрите участници в конкурса "Моден капан" имаха възможността да представят своите модели на 20-и май в "Капана", на улица "Абаджийска", а един от тях - Ник Тодоров ще продължи своя творчески път с устройството, създадено да вдъхновява - Lenovo Yoga Book. Той представи колекция от 5 тоалета, вдъхновени от традиционната българска носия, спечели наградата на основния партньор в събитието и сърцата на многобройната публика в "Капана". 

Във второто издание на "Моден капан" се включиха участници от цяла България с изключително разнообразни и атрактивни модели - официални, елегантни и много екстравагантни облекла. След успешното първо издание през 2016-а година, тази година събитието се реализира в рамките на проект "Капана - квартал на творческите индустрии" от програмата на "Пловдив - Европейска столица на културата 2019" и се осъществи с финансовата подкрепа на Фондация "Пловдив 2019". 

Второто издание на "Моден капан" бе част от програмата на най-новия пловдивски фестивал - "Фестивал на ул. Абаджийска" - инициатива на търговските обекти развиващи своята дейност на улица Абаджийска в "Капана". 

Зашеметяващият спектакъл в сърцето на Пловдив представи модата в нова светлина. Балерините от "Ерра балет" дефилираха с тоалетите на младите дизайнери, съчетавайки танц, акробатика и финес, които не оставиха публиката равнодушна. За изключителната им визия се погрижиха ученици и професионалисти, които прегърнаха идеята на "Моден капан" и дадоха своя принос младите и талантливи ученици да посрещнат своята първа изява на голяма сцена. 

Дизайнерката Анелия Янкова, организатор на "Моден капан", изгради необикновена инсталация - сградите на улица Абаджийска отново "оживяха" - облечени в 2 000 метра плат. Още от петък, висока 8 метра рокля посрещаше посетителите на "Капана", а в събота инсталацията обхвана още няколко къщи, които сякаш дефилираха наравно с моделите на младите таланти. На събитието Анелия Янкова сподели и призова институции, организации и частни фирми да забележат талантливите дизайнери и да им подадат ръка по пътя към реализацията им, за да не обръщат поглед към Милано, Париж и Ню Йорк.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).