Арестантът Петър извършил 3 различни престъпления за 3 дни! Неговият казус стана емблематичен

Автор: Мариана Панчева
Коментари (3)
16:57 / 29.06.2018
15148
Защитата на избягалия от Трето районно управление в Пловдив Петър Петров опита да оправдае действията му с натиск, оказан от страна на органите на реда и поиска домашен арест за младия мъж поради здравословни причини, предаде репортер на Plovdiv24.bg

"Полицаите са се държали извънпроцесуално с него", коментира адвокат Васил Костадинов и поясни, че към момента се води разследване, което да установи какво точно се е случило в районното.

В крайна сметка пловдивският Окръжен съд взе мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо Петров, обвинен в държане без разрешително и с цел разпространение на марихуана с общо тегло над 193 грама.

От доказателствата по делото може да се направи обосновано предположение, че Петър Петров е автор на престъплението, в което е обвинен, посочи съдът. Тези обстоятелства се потвърждават както от химическата експертиза, така и от показанията на свидетелите, които твърдят, че обвиняемият многократно им е давал наркотично вещество, макар и без пари. Количеството марихуана, намерено у Петър Петров пък е достатъчно за изготвянето на много дози.

Съдът прие още, че при мярка, различна от "Задържане под стража“, е налице опасност обвиняемият да извърши престъпление.

Настоящото деяние е извършено в срока на друга условна присъда. Наред с това на 24.06.2018 г. срещу Петров полицията в Несебър е започнала бързо производство за държане на наркотични вещества в Слънчев бряг. А два дни по-късно избягал от III  Районно, което е наложило обявяването му за национално издирване.

Според магистратите в рамките на три дни Петър Петров е извършил 3 различни престъпления, 2 от които са свързани с държане на наркотични вещества, и то в изпитателния срок на друга влязла в сила присъда.

"Казусът е емблематичен  пример за наличие на опасност от извършване на престъпление, а опасността от укриване се извежда от бягството на обвиняемия от тоалетната на III РУ на МВР – Пловдив", посочи съдията по делото.

Определението подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд, като в този случай делото ще се гледа на 5 юли от 10 часа. 

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (3)

Още по темата (16):
25.07.2018 Избягалият през прозореца на тоалетната на Трето се споразумя с
прокуратурата
05.07.2018 Изненадващо решение на избягалия арестант
29.06.2018 Оставиха в ареста избягалия арестант! Адвокатът: Оказан е натиск върху
него
29.06.2018 Избягалият арестант с белезници в съда
28.06.2018 Избягалият пловдивски арестант се предаде в Монтана!
27.06.2018 Извънредно: Кадри от скока и бягството на арестанта в Пловдив!
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).