Ансамбълът на МУ Пловдив с впечатляващо участие на фестивал в Белгия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:13 / 25.05.2017
2681
Бивши и настоящи студенти от
МУ - Пловдив:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Двудневният международен фестивал на пешеходците в белгийския град Бланкенберге се проведе за 48-и път и събра 7000 участници и хиляди наблюдатели. Събитието е част от културния календар на туристическото бюро на област Фландрия и се организира съвместно от общината и туристическото бюро на Бланкенберге. Програмата включва пешеходни отсечки по брега от 7, 15, 24 и 42 километра. За реализацията на фестивала общината и организационният комитет на събитието разчитат на доброволци и масовото участие на армията във всички чествания. Доброволците помагат при пункта за регистрация, на всички сцени и спирки по маршрута.

Тази година покана специална покана беше отправена към България, която беше гостуващата страна. Представител на страната ни беше танцовият ансамбъл "Медик" на Медицински университет-Пловдив, който стана посланик на българския фолклор чрез магията на танца, носията и сценичното присъствие.

На форума присъстваше лично посланикът на България в Белгия - Н.Пр. Мая Добрева, почетният консул на Източна Фландрия за България - г-н Вили ван Импе, както и делегация от община Пловдив, водена от кмета на града Иван Тотев. По време на гостуването на Фестивала представителите на ансамбъл "Медик" реализираха всичките 5 предвидени участия.

В първото участие на ансамбъла на градския площад се постави началото на 48-ия фестивал на пешеходците. Танцьорите изпълниха танц "Копаница", хората "Трите пъти", "Граовско" и "Сворнато", Пирински танц и за финал право хоро, в което се включиха както зам.-кметът на градчето Катрин ван Ръсъл, почетният консул Вили ван Импе и хора от публиката.

Веднага след първото изпълнение ансамбълът, заедно с представителите на Академичното ръководство, се отправиха към втората сцена на Фестивала, която се намираше на 8 километра от гр. Бланкенберге. Делегацията от община Пловдив също придружи групата и беше сред публиката.

Групата от МУ-Пловдив получи покана за официален прием, организиран за международните гости при кмета на Бланкенберге - Патрик де Клерк. Приемът беше в сградата на администрацията, а танцьорите поздравиха домакините и гостите с танца "Копаница". На церемонията заместник-ректорите на МУ-Пловдив проф. д-р Мариана Мурджева и проф. д-р Виктория Сарафян бяха лично наградени и поздравени от кмета на града. Награди получиха проф. Василев и членовете на ансамбъл "Медик".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).