Анестезиолози от УМБАЛ „Св. Георги” ще обучават колеги от цялата страна

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:11 / 12.10.2008
1929
„Водене на анестезия със „Севоран" - доказана ефективност и удобство" е мотото на обучителния курс за анестезиолози от Южна и Северна България, който ще се проведе от 13 до 15 октомври в Университетска болница „Свети Георги", съобщиха от здравното заведение. Организатор на обучението е представителството на световноизвестната американска фармацевтична компания „Абот Лабораторис", допълниха от болницата.

На обучението ще присъстват анестезиолози от цялата страна. Лекциите за модерните анестетични техники и приложението на препарата „Севоран" при упойки в реални болнични условия ще представят специалисти по анестезиология от УМБАЛ „Свети Георги", потвърди зам.-изпълнителният директор на болницата д-р Константин Зисов.

Официалното откриване на обучителната програма е утре, 13 октомври, от 16,30 часа в зала „Дружба" на хотел „Санкт Петербург". През следващите два дни теоретичната и практическата част на курса ще се провеждат в Хирургичния блок на Университетска болница (бул. „Пещерско шосе" №66), уточниха от „Абот Лабораторис".

УМБАЛ „Свети Георги" е избрана за място на обучението, защото, като най-голямата болница в Южна България, обслужва 7% от всички пациенти в страната и извършва лечение по всички клинични пътеки, уточниха от фармацевтичното дружество. „Заложихме на опита на анестезиолозите в „Свети Георги", защото те ежедневно усъвършенстват уменията си във всички видове интервенции, които изискват упойки. Работата им ги задължава да използват най-модерните и ефективни методи за анестезия", потвърдиха организаторите.

Компанията „Абот Лабораторис" е основана през 1888 г., със седалище в северно предградие на Чикаго. Фирмата развива своята дейност в областите фармацевтика, болнично оборудване и апаратура, диагностични продукти.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).