50 000 зрители са посетили представленията на Драматичен театър Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:25 / 08.07.2017
1959
Над 50 000 зрители са посетили представленията на Драматичен театър - Пловдив от началото на 2017 година. Това каза Кръстю Кръстев, директор на културната институция. Той определи последния театрален сезон в Пловдив като повече от успешен.

"През изминалия театрален сезон имахме добри представления, добри отзиви на публиката за тях, както и добри приходи. Всичко при Драматичен театър - Пловдив се случва така, както е в нашите планове. Това е работата ни и ние гледаме да си я вършим добре. За първите шест месеца на тази година, тоест за полусезон, приходите на Драматичен театър - Пловдив са около 600-700 000 лева. През полугодието трупата на пловдивския театър е изиграла над 150 представления на сцените в града и по цяла България. Нашият репертоар включва над 25 постановки, над 25 различни заглавия, които играхме миналата година. Някои от тях повече или по-малко, други пък по-стари, които публиката харесва и още иска да гледа", коментира Кръстев. 

Той посочи, че някои от новите заглавия, които Драматичен театър - Пловдив е реализирал в началото на годината, са "Анна в тропиците", "Двама на люлката", "Да се провреш под дъгата", "Дани и дълбокото синьо море" и "Великденско вино". "Общо 6 нови представления излязоха от началото на 2017 година. Сега работим по ново представление с един изцяло руски екип - режисьор, сценограф, балетмайстор, художник, композитор и други. Правим едно наистина руско представление. В Драматичен театър - Пловдив се опитваме да покажем различни естетики, различни направления, различни жанрове на съвременния театър. Много ни е любопитно как и по какъв начин мислят хората, които идват да правят постановки тук. Работихме и с представител на Американската театрална школа, с български корени. Любопитни сме да видим какво прави света и къде се намираме ние в него", каза още Кръстю Кръстев. 

Той отбеляза, че без съмнение постановките на актьора и режисьор Камен Донев продължават да бъдат предпочитани от публиката в България. "Камен Донев е европейско явление. Говорихме с руски екип, който беше на представление на актьора и те бяха възхитени. Казаха, че няма подобен актьор в Русия, който по този начин да може да представи красотата на словото, правейки грандиозен спектакъл. Камен Донев е "върхът на сладоледа" в българския театрален живот и ние сме щастливи, че работи именно с нас", каза Кръстев.


Източник: радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивската журналистика осиротя! Загубихме голямо име
Вторият обвиняем за бруталната катастрофа с "Порше Кайен" не се п...
Възстановяват щетите по булевард "Руски" след трагичния инцидент
Тежко отмъщение застигна шофьор на такси в Пловдив
В Пловдив оказаха голяма чест на испански дипломат
Кръгла маса за домашното насилие в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).