400 нови знамена за Деня на Съединението

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:46 / 04.09.2020
1306
400 нови знамена – по 200 национални трибагреници и флагове на Пловдив, са поставени по входно-изходните артерии, други оживени пътни отсечки и знакови за града места в навечерието на 135-тата годишнина от Съединението на България. Чисто нови трикольори се веят и върху 15-метровите пилони на 5 от входовете на Пловдив.

Директорът на "Чистота“ Николай Георгиев припомни, че екипи на общинското предприятие обновяват знамената два пъти годишно – в навечерието на националния празник 3 март и Деня на Съединението и празник на Пловдив 6 септември. Флаговете се осигуряват от Община Пловдив, като за първи път сега те са ушити от Общинското социално предприятие за хора с увреждания.

В дните преди празника от "Чистота“ за пореден път заличиха новопоявили се драсканици в подлеза на площад "Съединение“, както и върху фасадите на сградите по булеварда. Предприета е мащабна акция за почистването на подлезите и премахване на загрозяващи графити в целия град.

Предприятието съдейства на германска фирма, която безвъзмездно почисти паметника на Съединението посредством иновативна екологична технология. Над 50 служители ще работят и на 6 септември, като рано сутринта ще бъдат измити както едноименният булевард, така и всички входни пътни артерии.

ОП "Градини и паркове“ също ще има дежурни екипи в предстоящите 3 почивни дни.

"Ще поддържаме чистотата и ще поливаме зелените площи в големите паркове, които със сигурност ще привлекат много посетители. Заедно с районните кметове се постарахме да поставим повече нови пейки и да облагородим повече зелени пространства. На площад "Съединение“ боядисахме и лакирахме пейките, оформихме короните на дърветата, в бетонните вази направихме нови фигури от красиви цветя“, каза директорът на "Градини и паркове“ инж. Георги Николаев.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).