40 години ДГ "Захарно петле"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:23 / 17.05.2018
5814
260 деца, 10 групи, две сгради, учители и лелки, които обграждат малчуганите с любов и грижи – ето ги координатите на ДГ "Захарно петле", която посрещна своите 40 години с невиждан спектакъл в зала "Строител". И още: това, по всеобщо мнение, е място, където и най-големите сърдитковци, щом прекрачат прага на градината, започват да се усмихват. Стотици родители и близки преживяха заедно радостта, че малките им съкровища са очарователни певци и танцьори, а сцената е мястото, където са видими плодовете на огромния съвместен труд между педагозите и децата.

Цв.Лазарова, директор на детското заведение, посрещна лично стотиците гости и благодари на всички за ползотворното сътрудничество в името на щастливото детство на петлетата. Лариса Кътова, заместник-кмет на район "Северен", с вълнуващи думи честити празника на децата, учителите и родителите и пожела от името на Ральо Ралев здраве и много успехи на малките възпитаници на градината. Поздравителни адреси бяха прочетени от кмета на Пловдив, от кмета на района, от образователни институции в града.

Тържеството откри мажоретен състав от ПГТ "Проф.А.Златаров", където захарните петлета гостуват всяка година на празнични събития на гимназията. След красивите какички дойде ред на малките артисти, които впечатлиха публиката с невероятната пъстрота на новите си костюми и интересния грим по бузките. Заредиха се песни и танци, които възпламениха възторжената публика. Майки и татковци се надпреварваха да снимат своите щастливи деца, преобразени като зайчета и котенца,  като африкански танцьори и майстори на виенски валс.

Експлозия от аплодисменти предизвикаха народните танци "Насред село тъпан бие" и "Заигра се хоро голямо", по време на изпълненито на които всички деца подскачаха в такт с танцьорите на сцената.       На детската глъчка откликваха и възторжените родители, а когато настъпи кулминацията – звученето на химна на детската градина и каскадата от фойерверки – залата заехтя от викове "честито". Незабравимо събитие за ДГ "Захарно петле", която встъпва в своите 41 години с новоспечелен проект по ПУДООС, реализирането на който през това лято ще я направи още по-добро и желано място за отглеждане на деца в район "Северен".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).