22-я ден на протестите в Пловдив ще завърши с хепънинг пред общината

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
21:17 / 05.07.2013
3277
"Всеки един от вас нека да живее с чувството, че има един предател на националните интереси на България и името му е Волен Сидеров". Това беше акцентът, на който наблегнаха днес протестиращите независимо дали начинът бе освиркване, биене на тъпан и колаж поставен на гърдите, или единствено с думи, видя репортер на Plovdiv24.bg. Шествието, обаче става все по-малко. Близо 130 души днес се включиха в протеста. Хората отново тръгнаха от фонтана пред Общината. Протестиращите минаха през Главната и се спряха пред сградата на Областна дирекция на МВР - Пловдив. Там те поздравиха всички полицаи, който охраняват протестите с професионалния им празник и им благодариха за помощта. След това предвождани от две полицейски коли и моторизирани полицаи те блокираха кръстовището на Баня Старинна за 15 минути. За разлика от предишните протести на връщане шествието премина през тунела на бул. "Цар Борис III Обединител" и се върна на главната.

В протеста се включи и седмокласничка от Гърция, която има български родители, но е родена и израснала в балканската ни съседка. Тя подкрепи протестиращите, като написа с тебешир пред сградата на общината изявление на гръцки. В превод на български то означава: "Министрите да станат от троновете си и да не се държат, като простаци и прасета".

Участниците в протеста коментираха, че силите им малко са отслабнали след всекидневните протести, но продължиха да носят плакати с мотото: "Ако ние се уморим те ще ни уморят"! Това беше и причината в края на протестната си обиколка да се върнат пред сградата на общината и да си направят хепънинг. За целта един младеж носеше голяма тонколона в коша на велосипеда си и пускаше музика от своя телефон. Стиловете бяха разнообразни, от Бийтълс до Ъпсурт.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (543):
28.06.2014 Борисов: Кабинетът да каже: "Провалихме се, спасете държавата"
14.06.2014 Вувузели на годишнината от протестите срещу Орешарски в Пловдив
14.06.2014 Оставка в сряда и избори наесен?
14.06.2014 Пловдив излиза на протест прещу правителството
14.06.2014 Една година протести срещу кабинета "Орешарски"
06.06.2014 Кметовете на ГЕРБ скочиха срещу неадекватното ни правителство
Още новини от Новини от Пловдив:
Един от най-великите изпълнители за всички времена е на почивка в...
Днес деца от цялата страна се събират в Стария град
В Пловдив започва пръскане срещу хапещи насекоми
Млад мъж на 21 години потроши магазин в Пловдив
Догодина пътуваме до морето с частни влакове на пловдивска компан...
Силен дъжд над Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).