152 отличници във Факултета по математика и информатика на ПУ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
10:38 / 21.03.2013
4863
Бивши и настоящи студенти от
ПУ "Паисий Хилендарски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Със 152 отличници от общо 434 завършващи ще се дипломира на 23 март, събота, Випуск 2012 на Факултета по математика и информатика на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Това обяви пом.-деканът на ФМИ проф. д-р Манчо Манев. Той уточни, че с ОКС "Бакалавър" са 260, от които 48 с отличен успех, а с ОКС "Магистър" - 174, като 104 от тях са отличниците.

Промоцията на абсолвентите ще започне с артистична програма в 15:00 ч. в спортната зала на ПУ "Паисий Хилендарски" на бул. "България" № 236. По-късно към дипломираните бакалаври и магистри с приветствия ще се обърнат ректорското и деканското ръководства, както и бъдещите им работодатели и представители на местните и държавните власти.

Към кадрите на ФМИ проявяват традиционен интерес редица водещи фирми и институции, където са реализирани успешно голяма част от възпитаниците на факултета. Част от тези потребители на нашите кадри и тази година ще наградят абсолвентите, обясни проф. Манев. Сред тях са фирми като CSC, "Вискомп" ООД, "Мусала Софт", "Ейсик Депо" и "ОРАК Инженеринг".

40 от българските служители на международната компания за информационни технологии - CSC, са възпитаници на Факултета по математика и информатика. Общо 28 служители, завършили ФМИ на ПУ "Паисий Хилендарски", има и пловдивското дружество "Вискомп" ООД, клон на немската компания Euroweb Group с централен офис в Дюселдорф.

Шестима дипломирани във ФМИ към момента са назначени в "Мусала Софт" - водеща българска компания в сферата на софтуерните услуги. "Ейсик Депо", която е създава съвременен дигитален дизайн, верификация, аналогов дизайн и оформление, е наела 10 възпитаници на ФМИ. В софтуерно консултантската фирма ОРАК Инженеринг работят 9 служители завършили Факултета по математика и информатика на ПУ, разказа проф. Манев.

"Випуск 2012 на ФМИ 48-ият поред. Във факултета годишно се обучават около 2000 родни и чужди бакалаври, магистри и докторанти по математика, информатика и информационни технологии. Тези млади хора успешно се реализират не само в страната, но и по света, подчерта проф. Манев. Факултетът по математика и информатика на Пловдивския университет е вторият по големина производител на подобни кадри у нас, но се очертава и като една от водещите образователни и научни институции не само в България, но и в Европа", подчерта пом.-деканът.


Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).