120 юристи получиха дипломите си в новата зала на ПУ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:29 / 01.04.2013
1784
Бивши и настоящи студенти от
ПУ "Паисий Хилендарски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Ново поколение юристи получиха дипломите си на тържествена церемония в новата спортна зала на Пловдивския университет в присъствието на заместник-ректора доцент д-р Жоржета Чолакова, председателя на административния съд в гр. Пловдив - Георги Петров, заместник-декана на Юридическия факултет професор д-р Емилия Друмева, преподаватели, инспектори, родители и гости. 

Випускът се свързва и с 20-а годишнина от създаването на юридическия факултет. След звуците на академичния химн прозвуча академичното слово на декана на Юридическия факултет професор д-р Дарина Зиновиева: 

"Двадесет години са достатъчни, за да се положи здрава основа на дома на знанието за правото - изкуството за доброто и справедливото. Обществото ни се нуждае от квалифицирани юристи, от справедливи съдници, от личности с морал и авторитет. Обществото се нуждае от доброто и справедливото!" 

Във випуска, наброяващ 120 души, се открояваха около 20 отличници, които получиха специални награди от ръководството на факултета и от председателя на борда на директорите на "Сиела" проф. Д-р Иван Тодоров, който поздрави на място лично абсолвентите. 
 
Вълнуващи приветствия поднесоха отличничката на випуска -абсолвентката Даниела Арабаджиева и студентката от 3 курс Елена Вълчева, победител в отбора на ПУ в регионално студентско състезание, организирано от Бюрото на Европейския парламент в България по темите за гражданските права и реформите в Европейския съюз, преди броени дни. В приветствията си те показаха силата на приемствеността между поколенията- възпитаници на юридическия факултет.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).