Внимавайте! Трябва да сте предпазливи ако ще почивате в Гърция

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
21:19 / 10.06.2022
3334
Изключително неприятната лилава медуза (Pelagia noctiluca), която се размножава с пролифериране в различни части на Егейско море, вече настъпва и в Йонийско море. Експерти казват, че повишаването на температурата в морето и свръхриболовът подпомагат разпространението на това явление.

Гръцката обсерватория за биоразнообразие и местни хора казват, че вече са забелязали опасните мекотели край бреговете на Закинтос, Кефалония, Паксос, Антипаксос, Корфу и Амбракийския залив.

Има опасения, че нежеланата медуза може да се появи и в Патраския залив, съобщава "Катимерини“.

Този вид, който причинява много болезнени опарвания с пипалата си, обитава много части на Средиземноморието. Преди климатичните промени той преживяваше бум в популацията на всеки 10-12 години, който траеше около 2 години.

Тази година е втората от настоящия бум в популацията на лилавата медуза, който започна през октомври 2020 г. Учените, обаче, не могат да кажат дали броят им ще намалее.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция
Удължaвaт eвтиния poyминг в EC
Природен феномен в Гърция
ЕС заплашва да спре приложението Tik Тok


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).