Районните кметства се включват в разяснителна кампания за подмяна на печките

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:29 / 28.04.2021
1313
Всеки, който иска да смени безплатно старата си печка на дърва и въглища с нов екологичен уред, може да получи консултация и помощ в шестте районни кметства.

От днес до 23 май еколозите от районните администрации се включват в разяснителната кампания на Община Пловдив по проект "Мерки за подобряване качеството на атмосферния въздух в община Пловдив чрез намаляване на емисиите на  фини прахови частици (ФПЧ10) от битовото отопление“.

Те ще предоставят на гражданите информация как да кандидатстват по програмата за подмяна на уредите на дърва и въглища и да преминат към по-екологично отопление на ток, газ, пелети или ТЕЦ. Също така ще консултират гражданите при попълване на декларациите.

Всеки, който се отоплява на дърва и въглища, може да подаде документи и да се включи в програмата за безплатна подмяна с екологични алтернативи на ток, газ, пелети и ТЕЦ. Единственото условие е да се отоплява на дърва или въглища и да е собственик на апартамента или къщата, в които живее.

За подмяна на старите уреди може да се кандидатства и колективно като собственици на жилища в една кооперация или къща. Няма условие за доходи и програмата е напълно отворена.

Информация за възможностите за безплатна подмяна на отоплителни уреди на твърдо битово гориво гражданите могат да намерят на сайта на Община Пловдив https://www.plovdiv.bg  или да зададат своите въпроси на горещата телефонна линия: 0700 50 032.

Декларации се приемат на място всеки работен ден до 23 май 2021 г. в районните кметства и в Община Пловдив. Те могат да бъдат подадени и чрез електронна поща на адрес: direkcia_ecologia@plovdiv.bg. Документът трябва да е попълнен, подписан и сканиран във формат .pdf или .jpeg.

Списък с одобрените кандидати  ще бъде оповестен на интернет страницата на Община Пловдив - www.plovdiv.bg и чрез районните администрации след приемане на декларациите, провеждане на анкетирането и определянето на мощностите на нови уреди за отопление и валидиране на подадената информация.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Цената на кафето скача сериозно
Картина на Караваджо, струваща милиони, ще бъде изложена в музей ...
Въоръжени мъже са откраднали 70 милиона долара от Банката на Пале...
Русия обяви за издирване украинския президент
В Гърция въвеждат 6-дневна работна седмица, а уж били мързеливи
На Велика събота Благодатният огън слезе в Йерусалим


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).