Потребители подгониха "Макдоналдс"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
09:41 / 26.06.2010
4293
Най-голямата верига за бързо хранене в света "Макдоналдс" е изправена пред заплахата от съдебен иск, ако не спре да рекламира храната си с играчки. Американската потребителска група "Център за наука в обществен интерес" заяви, че изкушаването на децата с играчки, които са включени в т.нар. "Хепи Мийлс", е нечестно и измамно. Групата заяви, че е поискала от Мак Доналдс да включва играчките само в по-здравословните си храни, но засега без резултат.

"В уебсайта на "Макдоналдс" за "Хепи Мийлс" се казва, цитирам: "Искате най-доброто за вашите деца, както и ние." "Макдоналдс" иска вашите пари. Те използват децата ви, за да ви манипулират да отидете в ресторанта им и да им дадете парите си", казва изпълнителният директор на центъра Майкъл Джейкъбсън.

Макдоналдс нарече обвиненията "изопачаване" на усилията й да продава по-здравословна храна и по-безопасни играчки. Нивото на затлъстяване обаче бързо се покачва в Съединените щати, което принуди един район в Калифорния, Санта Клара, наскоро да забрани на ресторантите да дават безплатни играчки и други инициативи с нездравословни детски храни. Законът, който ще влезе в сила през август, поставя основите на хранителните стандарти за детски храни и позволява на ресторантите да раздават играчки само с менюта, които отговарят на националния хранителен критерий за подрастващите.

Източник: Ekipnews


Виж коментарите (4)
Още новини от Международни новини:
Самотни майки: Детето не се нуждае непременно от мъж
Състоянието на Роберт Фицо е "критично"
Световна модна верига, любима на българите, обяви фалит
Словакия е на "ръба на гражданска война"?
Пуснаха жалби срещу платформа за пазаруване
Премиерът на Словакия Роберт Фицо е поставен в изкуствена кома


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).